Η επόμενη μέρα στο ΔΗΚΟ και ο υπουργός Παιδείας


ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

To Paideia-News τηρώντας αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας, δεν "άγγιξε" καθόλου τις εβδομάδες που πέρασαν το θέμα του εκλογών στο ΔΗΚΟ, παρόλο που μπορεί να πει κανείς ότι είχε σχέση και με την παιδεία. Θυσιάζοντας για άλλη μια φορά την αναγνωσιμότητα, δε δημοσιοποίησε εκατοντάδες σχόλια αναγνωστών που συνέδεαν τις εκλογές στο ΔΗΚΟ με τον υπουργό Παιδείας απειλώντας ή πυροβολώντας τον υπουργό κατά ριπάς με πυρά …καταλόγου διοριστέων. Θεωρήσαμε ορθό να μην μετατρέψουμε το Paideia-News σε μέσο προεκλογικής του ΔΗΚΟ. Αποτρέψαμε τα κτυπήματα κάτω από τη μέση.  

Σήμερα που όλα έχουν κριθεί, μπορούμε, και τολμούμε, χωρίς να κατηγορηθούμε, να παραθέσουμε απλώς δεδομένα και να αφήσουμε τους αναγνώστες  να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Γιατί είναι διαφορετικό να μη θέλει κάποιος να παίξει ένα κομματικό παιγνίδι και διαφορετικό να μην εντοπίζει την είδηση και να την αφήνει να τον προσπερνά αδιάφορα λόγω φόβου ή ανεπαρκούς γνώσης.

Η σημερινή μέρα για τον υπουργό Παιδείας, δεν είναι η ίδια με τη χθεσινή. Είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Κενεβέζος επέλεξε την πλευρά του Μάριου Καρογιάν.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ετίθετο βασανιστικά το ερώτημα τι θα γίνει αν ο Νικόλας Παπαδόπουλος κερδίσει την εκλογική μάχη. Θα παραμείνει ή όχι ο Κυριάκος Κενεβέζος στον υπουργικό θώκο;

Δε θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα καθότι την απάντηση θα τη δώσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι σε χρονο που θα επιλέξουν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είναι απόλυτος άρχοντας του Υπουργικού Συμβουλίου και κατά δεύτερο λόγο, ο νέος ηγέτης του ΔΗΚΟ που από σήμερα συγκυβερνά τον τόπο.

Ωστόσο υπάρχουν βασανιστικά ερωτήματα:

1)  Ο Νικόλας θα ζητήσει από τον Αναστασιάδη ανασχηματισμό για να παραμείνει το ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση;

2)  Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αποδεχτεί το αίτημα;  

3)   Αν ναι , ο ανασχηματισμός θα γίνει σύντομα ή στο βάθος χρόνου για να μην υπάρξουν εσωτερικές τριβές και να μην πληγούν θεσμοί;

Σε περίπτωση ενός ευρέως ανασχηματισμού, πολλά θα αρχίσουν από την αρχή, οπόταν γεννάται το άλλο ερώτημα: θα παραμείνει το υπουργείο Παιδείας στο ΔΗΚΟ;   

Το  Paideia-News δεν επιλέγει κανένα από τα πιο πάνω σενάρια. Απεναντίας καθιστά σαφές ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας, ως πολιτικό προϊστάμενο της παιδείας με μοναδικό στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στον τόπο μας μακριά από κομματικές επιλογές ή πρόσωπα. Το Paideia-News  εξακολουθεί να θεωρεί τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας ως τον πρώτο και στενό συνεργάτη του και με αυτό τον αυστηρό κανόνα θα συνεχίσει. Υπηρετώντας πάντοτε το καλώς νοούμενο της εκπαίδευσης.   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










152