Η ΦΕΠΑΝ συμμετέχει στην κινητοποίηση της Τετάρτης


Ως Φοιτητική Ένωση  του Πανεπιστημίου Κύπρου με ανακοίνωσή της δηλώνει την στήριξη μας με την πλατφόρμα κοινωνικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων «Η κοινωνία Αντιδρά και Διεκδικεί» και αναφέρει. 

«Η Φοιτητική μας θεωρούμε ότι πρέπει μαζικά να δώσει το παρών της στο ραντεβού της μεγάλης κινητοποίησης στις 4 του Μάρτη, ενόψει της παρουσίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  στην Κύπρο.  Ως Φοιτητές είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της κυπριακής κοινωνίας, η οποία χτυπιέται καθημερινά από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και της Τρόικα, εξού και ο  λόγος του ότι πρέπει να έχουμε μαζική παρουσία στην Κινητοποίηση.

Χαιρετίζουμε το γεγονός της παρουσίας πάρα πολλών οργανώσεων στην Κινητοποίηση, οι οποίες συμμετέχουν και στην πλατφόρμα, όπως η ΔΕΟΚ, ΠΕΟ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ η ΠΟΦΕΝ, ΠΣΕΜ, ΠΟΠ, ΠΟΠΟ, στην Συνομοσπονδία γονέων και τόσους άλλους φορείς.

Ως Φοιτητές αποτελούμε ένα από τα πλέον ευαίσθητα κομμάτια της κοινωνίας μας, έχοντας δεχθεί ήδη επίθεση στα δικαιώματα και στα κεκτημένα μας από Κυβέρνηση και Τρόικα. Συγκεκριμένα η αποκοπή της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποκοπή 800 χιλ. ευρώ από το ΙΚΥΚ,  η αποκοπή των προϋπολογισμών των Δημοσίων Πανεπιστημίων, η αύξηση των κομίστρων των φοιτητών για τα λεωφορεία μέχρι και 75% αλλά και όλες οι άλλες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθεί η Κυβέρνηση είναι ο λόγος της παρουσίας μας στη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Για αυτούς και τόσους λόγους, για την επίθεση που δεχόμαστε και για τα όσα άλλα μας «μαγειρεύουν», καλούμε όλους, φοιτητές και φοιτήτριες αλλά και την κοινωνία ολόκληρη να δώσουν μαζικά το παρών τους στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενόψει της συνόδου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Κύπρο.

Την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου ραντεβού όλοι οι φοιτητές η ώρα 16:00 στην δημοσιογραφική εστία στην Αγλαντζιά».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










139