Η μαθήτρια Β΄ Τεχνικής Λεμεσού Θέα Παναγή νέα Δήμαρχος των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων


Μεγάλη επιτυχία της Β’ Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Γρηγόρη Αυξεντίου Λεμεσού, κατά την Ημερίδα των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο στις 3 Απριλίου 2019, όπου η μαθήτρια Θέα Παναγή του κλάδου Αρχιτεκτονικής και Πολιτικής Μηχανικής αναδείχθηκε Δήμαρχος για το τρέχον έτος.

Η μαθήτρια κατά την εισαγωγική της ομιλία ως υποψήφια Δήμαρχος, αφού σκιαγράφησε τα προβλήματα του Δήμου Λεμεσού, επικεντρώθηκε στην πρόταση της Σχολής μας για τη δημιουργία σύγχρονων στάσεων λεωφορείων, με τις οποίες θα βελτιωθεί το κυκλοφοριακό σύστημα της πόλης και η εξυπηρέτηση των πολιτών. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι σε περίπτωση που θα εκλεγόταν Δήμαρχος, θα συνέβαλλε τα μέγιστα στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Στα καταληκτικά της σχόλια η μαθήτρια, εκφράζοντας με γλαφυρό ύφος το παράπονο της για την προκατάληψη που υπάρχει από πλευράς της κοινωνίας για την Τεχνική Εκπαίδευση, αποτάθηκε με έντεχνο τρόπο στην ευαισθησία των εκπροσώπων μαθητών των υπολοίπων Τεχνικών Σχολών και Λυκείων, ζητώντας τους όπως την αναδείξουν Δήμαρχο, ώστε να αποδείξουν έμπρακτα ότι αυτοί δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη. Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε τις ομιλίες των υποψηφίων για την θέση του Δημάρχου, η μαθήτρια της Σχολής μας απέσπασε 10 ψήφους, έναντι 8 ψήφων της δεύτερης ανθυποψηφίας της και εκλέγηκε Δήμαρχος.
Η ανακήρυξη της μαθήτρια ως Δημάρχου του Μαθητικού Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε από τον Δήμαρχο Λεμεσού κύριο Νίκο Νικολαϊδη.
Η μαθήτρια συντόνιζε τους εκπροσώπους των σχολείων που συμμετείχαν στην Ημερίδα για τις παρουσιάσεις των εργασιών τους.

Παρουσίαση Πολυδύναμης Στάσης Λεωφορείων

Η Β΄Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης συμμετείχε στον θεσμό των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων με την πρωτότυπη ιδέα της δημιουργίας μιας πολυδύναμης και σύγχρονης στάσης λεωφορείων.  Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες σχεδίασαν και κατασκεύασαν μακέτα, όπου παρουσιάζει σε μικρογραφία την προτεινόμενη στάση λεωφορείων.

Η κατασκευή απέσπασε ευμενή σχόλια από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία παρευρέθηκαν στην Ημερίδα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λεμεσού κύριος Κώστας Γιάλλουρος,  έκρινε την κατασκευή καινοτόμο και με λειτουργικό σχεδιασμό. Υποσχέθηκε να καλέσει την ομάδα των μαθητών που συμμετείχαν στην κατασκευή της μακέτας στην Επιτροπή του Δήμου, για να την παρουσιάσουν και να επεξηγήσουν τη λειτουργία της. Επίσης, πρότεινε στους μαθητές όπως οργανώσουν σε συνεργασία με τους καθηγητές τους την συμμετοχή της Σχολής στον Παγκύπριο διαγωνισμό που πρόκειται να προκηρύξει  το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μεταξύ των αρχιτεκτονικών γραφείων, για τον σχεδιασμό των στάσεων των λεωφορείων που προτίθεται να εγκαταστήσει το Υπουργείο στο οδικό δίκτυο όλων των πόλεων της Κύπρου, στα πλαίσια της  γενικότερης πολιτικής της Κυβέρνησης για αναβάθμιση του κυκλοφοριακού συστήματος. 

Η παρουσία της εργασίας έγινε από τις μαθήτριες του Κλάδου Αρχιτεκτονικής και Πολιτικής Μηχανικής Σιμώνα  Έλενα Κωνσταντίν και Θέα Παναγή. Ιδιαίτερη εντύπωση  προκάλεσε το ολοκληρωμένο σχέδιο της μακέτας που εκπόνησε η μαθήτρια Κωνσταντίν μέσω του λογισμικού sketch up και το επεξήγησε κατά την διάρκεια της παρουσίασης. Η μαθήτρια περιέγραψε τα κύρια χαρακτηριστικά της στάσης, τους χώρους και τις ανέσεις της, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή, καθώς και τα πλεονεκτήματά της. Εύστοχες παρεμβάσεις πραγματοποίησαν κατά την διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές του κλάδου Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών Εφαρμογών, Μάριος Σάββα και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. Οι μαθητές αναφέρθηκαν στα ηλεκτρολογικά στοιχεία που εφαρμόστηκαν στη μακέτα, τον τρόπο δια συρμάτωσής τους  και επεξήγησαν τον τρόπο αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας  με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, για την φωταγώγηση της μακέτας, καθώς και για την παραγωγή θερμότητας τον χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










185