Η νέα ηγεσία του Παγκύπριου Συντονιστικού των Μαθητών. Η ΠΕΟΜ επικράτησε της ΜΑΚΙ


Μετά από δυο χρόνια παρουσίας της ΜΑΚΙ (ΝΕΔΗΣΥ) στην ηγεσία της ΠΣΕΜ η ΠΕΟΜ (ΕΔΟΝ) επικράτησε στις πρόσφατες εκλογές.   

Με  βάση τους κανονισμούς λειτουργίας των Δημοσίων Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) έχει καταρτιστεί σε σώμα, σήμερα ως εξής:

ΠΟΣΤΟ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΠΑΡΧΙΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Πρόεδρος

Μονογιός Παναγιώτης

Λυκ. Εθνομάρτυρα

Λευκωσία

99383620

Αντιπρόεδρος

Αριστοδήμου Δέσποινα

Λυκ. Πολεμιδιών

Λεμεσός

99228226

Γραμματέας

Χατζηγεωργίου Σταύρος

Λυκ. Κοκκινοχωρίων

Αμμόχωστος

99559277

Ταμίας

Δίπλαρου Μαρία

Λυκ. Αγίου Νεοφύτου

Πάφος

99084004

Μέλος

Στεφανή Χριστίνα

Λυκ. Εθνομάρτυρα

Λευκωσία

99099601

Μέλος

Σιαηλής Γιώργος

Τεχ. Σχ. Πάφου

Πάφος

96703750

Μέλος

Νικολαΐδου Φρόσω

Λυκ. Κοκκινοχωρίων

Αμμόχωστος

97737761

Μέλος

Ρωσσίδης Αντρέας

Γυμ. Αγρού

Λεμεσός

99270132

Μέλος

Γερολέμου Αντώνης

Παγκύπριο Λύκειο

Λάρνακα

96591696

Μέλος

Σαρρή Στέλλα

Λυκ. Αγ. Γεωργίου

Λάρνακα

99191889

 

Διεύθυνση Αλληλογραφίας: Αχαιών 5Α, Τ.Κ.2021, Στρόβολος, Λευκωσία

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 99383620 / Φαξ: 22757161

Email: psem-cy@hotmail.com

Σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ αναφέρει:

Η ΠΣΕΜ επιδιώκει να διαδραματίσει υπεύθυνο και εποικοδομητικό ρόλο, τόσο στα μαθητικά, όσο και γενικότερα στα κοινωνικά ζητήματα του τόπου. Δεσμεύεται ότι θα είναι άξιος συνεχιστής της μέχρι σήμερα πορείας της ΠΣΕΜ, μιας πορείας αγώνων και διεκδικήσεων για το μαθητικό κίνημα, αλλά και για τον τόπο γενικότερα.

1.            Μπροστά από όλα τα θέματα για εμάς, αλλά και για το λαό μας μπαίνει το Κυπριακό. Στόχος μας είναι το μαθητικό κίνημα να συνεχίσει να αποτελεί καταλυτικό παράγοντα στον αντικατοχικό αγώνα που δίνει η νεολαία, για μια λύση βιώσιμη και λειτουργική, μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

2.            Παραπέρα προτεραιότητα μας είναι η υπεράσπιση του δικαιώματος των μαθητών στη μόρφωση, της μαθητικής πρόνοιας, η αλληλεγγύη και στήριξη των άπορων συμμαθητών μας και η διατήρηση του δωρεάν χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης. Θα αντισταθούμε ενωμένοι στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η Τρόικα στον τόπο μας και γονατίζει οικονομικά τις οικογένειες μας.

3.            Επιπλέον θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους εσωτερικούς κανονισμούς των σχολείων, αφού μέχρι σήμερα δεν δίνεται το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στους μαθητές για συμμετοχή στη διαμόρφωση τους. Παράλληλα, θεωρούμε ότι το «κυνηγητό» και το «στρατοκρατικό» κλίμα που προσπαθούν να αναπτύξουν διάφορες διευθύνσεις, με πρόφαση τη μαθητική στολή και την ευπρεπή εμφάνιση, δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην παιδεία μας, αλλά αντίθετα την αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά ζητήματα. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να αφήσουν αδιάφορο το οργανωμένο μαθητικό κίνημα.

4.            Τέλος, η ΠΣΕΜ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ενίσχυση του Οργανωμένου Μαθητικού Συνδικαλισμού με όλες της τις δυνάμεις από τη στιγμή που θεωρεί ότι, μόνο καλό έχει να προσφέρει στο μαθητικό κίνημα. Η ΠΣΕΜ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχθεί την οργανωμένη προσπάθεια κάποιων να κρατήσουν το μαθητικό κίνημα στάσιμο ή να το οδηγήσουν χρόνια πίσω. Με κανένα πρόσχημα δεν θα δεχθούμε τη φίμωση των μαθητών. Είναι δικαίωμα του κάθε μαθητή να εκφράζει την άποψη του και δεν μπορεί κανείς να του το απαγορεύσει ή πόσο μάλλον να απαγορεύσει την ίδια την άποψη του».

Η ΕΔΟΝ

Η ΕΔΟΝ με ανακοίνωσή της απευθύνει «θερμά συγχαρητήρια στα στελέχη της ΠΕΟΜ, που έδωσαν με αυταπάρνηση και ενθουσιασμό τη μάχη των μαθητικών εκλογών και πέτυχαν να απολαμβάνουν της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του μαθητόκοσμου σε παγκύπρια κλίμακα. Ως αποτέλεσμα αυτής της εμπιστοσύνης, οι εκπρόσωποι της ΠΕΟΜ έχουν εκλεγεί στην πλειοψηφία της ΠΣΕΜ, γεγονός που φανερώνει ότι η διαχρονική στάση αρχών και προσφοράς που χαρακτηρίζει την ΠΕΟΜ εκτιμάται ιδιαίτερα από τους μαθητές. Μετά μια περίοδο 2 χρόνων που η παράταξη του ΔΗΣΥ κατείχε την πλειοψηφία της ΠΣΕΜ (παρόλο που εκλογικά πέτυχε στη μειοψηφία των σχολείων παγκύπρια), η ΠΣΕΜ επιστρέφει στο δρόμο της διεκδίκησης».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










263