Η Ομοσπονδία Γονέων Λευκωσίας κατήγγειλε το Λυκειάρχη Ακροπόλεως για έλλειψη σεβασμού στους γονείς


Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας, με επιστολή της που έστειλε στον Υπουργό Παιδείας καταγγέλλει το Διευθυντή του Λυκείου Ακροπόλεως Λοΐζο Σέπο,  για περιστατικό που έγινε διάρκεια συνάντησης της Γραμματείας της με τους Διευθυντές της Επαρχίας Λευκωσίας. Όπως πληροφορούμαστε ο Υπουργός Παιδείας απάντησε ότι θα διερευνήσεις την υπόθεση:

Αναφέρει στην επιστολή της η Ομοσπονδία:

«Έντιμε κύριε Υπουργέ.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας, μετά από έντονο προβληματισμό, αποφάσισε όπως φέρει εις γνώση σας ένα περιστατικό το οποίο έχει συμβεί κατά τη διάρκεια συνάντησης της Γραμματείας μας με τους Διευθυντές της Επαρχίας Λευκωσίας.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας προς τους Διευθυντές σχετικά με την αντιμετώπιση περιστατικών βίας και παραβατικότητας καθώς και την ψυχολογική στήριξη που πρέπει να δίνεται προς τους μαθητές, έγινε τοποθέτηση από Διευθυντή την οποία ένα από τα μέλη της Γραμματείας μας σχολίασε. Αναίτια και χωρίς καν να προκληθεί ο κ. Σέπος. Διευθυντής του Λυκείου Ακροπόλεως, άρχισε να ωρύεται και να φωνάζει (υπερασπίζοντας τον άλλο Διευθυντή) και σε κλάσματα δευτερολέπτου βρέθηκε απειλητικά μπροστά από το μέλος της  Γραμματείας μας. Με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων και με την μεγάλη προσπάθεια της Επαρχιακής Επιθεωρήτριας. ο κ. Σέπος επέστρεψε στη θέση του.

Κύριε Υπουργέ,

εάν ο συγκεκριμένος Διευθυντής δεν έδειξε κανένα ίχνος σεβασμού προς τους οργανωμένους γονείς, διερωτόμαστε. ποια είναι η συμπεριφορά του στους μαθητές μας. Με αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώνεται ότι οι περσινές καταγγελίες των μαθητών για τρομοκρατία τους πριν την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών που διεξήχθηκαν στο σχολείο του ενδέχεται να είναι πράγματι σωστές.

Ως Ομοσπονδία θεωρούμε ότι. ο κ. Σέπος με την όλη συμπεριφορά του. έχει προσβάλει τόσο τα μέλη της Γραμματείας που ήταν παρόντα όσο και την Ομοσπονδία στην ολότητα της.

Θεωρήσαμε υποχρέωση μας, να θέσουμε το θέμα υπόψη σας αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες για αποκατάσταση της στάσης του εκπροσώπου του Υπουργείου σας προς τους Οργανωμένους Γονείς».

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις χρειαστείτε.

Πέτρος Κουλέρμος Πρόεδρος              Έλενα Νικολάου Γραμματέας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










226