Η παγκόσμια γνωστή εκπαιδευτική μέθοδος UCMAS τώρα και στην Κύπρο


   Το UCMAS (Universal Concepts of Mental Arithmetic Systems) είναι μια παγκοσμίως γνωστή πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδος, ίσως το μοναδικό πρόγραμμα στην Κύπρο, για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού. Το UCMAS ξεκίνησε το 1993 στη Μαλαισία από τον Dr. Dino Wong και διδάσκεται σε περισσότερα από 6000 εκπαιδευτικά κέντρα σε 72 χώρες, όπως ΗΠΑ, Καναδά, Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ρωσία, Μαλαισία, Ινδία, Κίνα, Αυστραλία, Ιαπωνία, κλπ. Στην Κύπρο ξεκίνησε η υλοποίηση του UCMAS το 2017 και διδάσκεται σε όλες τις επαρχίες.

Έχει διαπιστωθεί από ερευνητές ότι η λειτουργία του εγκεφάλου διεγείρεται από την αλληλεπίδραση των δαχτύλων και του μυαλού. To UCMAS βασίζεται στη χρήση του εργαλείου του άβακα, τον οποίο το παιδί χρησιμοποιεί με τα δάκτυλα και των δυο χεριών για να μετακινεί τις χάντρες. Μέσα από μια διαδικασία μάθησης διαφόρων UCMAS επιπέδων, τα παιδιά μαθαίνουν αρχικά να κάνουν υπολογισμούς με ένα πραγματικό άβακα που είναι μπροστά τους, και ακολούθως με ένα νοερό/φανταστικό άβακα τον οποίο δημιουργούν στο μυαλό τους.

Ένα παιδί μετά από εκπαίδευση στο UCMAS μπορεί να κερδίσει τα ακόλουθα:

  • Ενδυνάμωση μνήμης
  • Ενδυνάμωση ακουστικής ικανότητας 
  • Αύξηση της συγκέντρωσης
  • Αύξηση της ικανότητας να κάνει περισσότερα από ένα πράγμα ταυτόχρονα  
  • Βελτίωση μαθηματικής αντίληψης και ικανότητας
  • Αύξηση της αυτοπεποίθησης
  • Βελτίωση της ακαδημαϊκής επίδοσης σε όλα τα μαθήματα του σχολείου 

Παρακολουθήστε αυτό το δειγματικό βίντεο και θα εκπλαγείτε τι μπορεί να πετύχει ένα παιδί που φοιτά στο δημοτικό σχολείο: https://youtu.be/mrdNX1Dv7P8?t=1

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ucmas.com.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










195