Η Παιδεία, ο καθρέφτης της κοινωνίας μας


ΤΗΣ ΔΡΟΣ ΜΑΡΙΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ*

Η ποιότητα στην εκπαίδευση δεν προϋποθέτει μόνο την εκπαιδευτική και διδακτική αναδιοργάνωση των προγραμμάτων μάθησης, αλλά παράλληλα την εξασφάλιση ενός ποιοτικού περιβάλλοντος, κατάλληλου για να καλύψει τις ανάγκες των ατόμων που το αποτελούν και το περιβάλλουν. Και πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε ένα περιβάλλον που φιλοξενεί καθημερινά χιλιάδες παιδιά, που δεν είναι αλλά από τα δικά μας παιδιά, αλλά και τους ανθρώπους που καταθέτουν ψυχή για να τους προσφέρουν τα κατάλληλα εκείνα εφόδια που θα τα βοηθήσουν στη συνέχεια να ενσωματωθούν σε αυτό που ονομάζουμε κοινωνία. Μέσω της εκπαίδευσης διαμορφώνονται οι αυριανοί πολίτες, οι καλλιεργημένοι, με ισχυρές γνώσεις και ήθος, που  με όπλο  τα εφόδια  γνώσης που θα αποκομίσουν  θα συμβάλουν στην ανοικοδόμηση του αυριανού πολιτισμού.

Το λιγότερο που μπορούμε να πράξουμε σαν γονείς είναι να είμαστε αρωγοί κάθε προσπάθειας που ενισχύει ποιοτικά τις σχολικές μονάδες και συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της υλικοτεχνικής, και όχι μόνο, υποδομής τους. Ας μην ξεχνάμε ότι, μαζί με την Υγεία, το ύψιστο αγαθό μιας κοινωνίας είναι η Παιδεία! Η επένδυση στην παιδεία και σε κάθε τι που συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητάς της, θα έπρεπε να βρίσκεται στις ύψιστες προτεραιότητες κάθε κυβερνώντος και όχι αντικείμενο περικοπών και περιστασιακών επενδύσεων. Γι’ αυτό και η τοποθέτηση κλιματιστικών, πάγιο αίτημα το οποίο επανήλθε στην επιφάνεια τις τελευταίες δυο ημέρες, έπρεπε να αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ και όχι αίτημα συζήτησης και διαπληκτισμού μεταξύ των εμπλεκομένων...τεχνοκρατών, εκπαιδευτικών και οργανωμένων γονιών και παραπομπής στις «ελληνικές καλένδες»!

Ας συμβάλουμε όλοι μας, μακριά από μικροπολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, στη διαμόρφωση μιας Παιδείας, καθρέφτη μιας πολιτισμένης κοινωνίας!

*Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού ΙΒ-Λανίτειο
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter30