Η Προοδευτική Καθηγητών καλεί τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε κινητοποίηση


«Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών πιστεύει ότι η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για αύξηση μιας διδακτικής ώρας στο ωράριο των εκπαιδευτικών είναι απαράδεκτη γιατί θα οδηγήσει στην ανεργία δεκάδες συναδέλφους».

Αυτό αναφέρει στην εισήγησή της στη σημερινή συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ, η Κίνηση Καθηγητών Προοδευτική. Και προσθέτει:   

«Οι επιπτώσεις από μια τέτοια ρύθμιση, που ας σημειωθεί ότι αποτελεί και την πρώτη πολιτική πράξη της νέας Κυβέρνησης για την παιδεία, είναι εμφανείς, αφού θα βρεθούν στο δρόμο ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας συμβασιούχων. 

Η ανησυχία μας εντείνεται από τις φήμες για νέα μέτρα, από το Υπουργείο Οικονομικών αυτή τη φορά, που θα αφορούν δραστική μείωση των μισθών, κατάργηση σχολικών δράσεων, ακύρωση θεσμών και άλλα παρόμοια μέτρα που θα οδηγήσουν το δημόσιο σχολείο στο μαρασμό και την απαξίωση.

Ήδη ο κλάδος μας έχει συνεισφέρει όσο κανείς άλλος για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Είμαστε πια πεπεισμένοι πως δεν υπάρχουν περιθώρια και γι’ αυτό θα πρέπει η κυβέρνησή μας να επεξεργαστεί προτάσεις οικονομικού χαρακτήρα που μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς την Τρόικα και εντός της ευρωζώνης.

Καλούμε και τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε άμεση αντίδραση και κινητοποίηση, μακριά από οποιεσδήποτε κομματικές, παραταξιακές ή άλλες σκοπιμότητες και αγκυλώσεις.  Όταν συνάδελφοι μας χάνουν τη δουλειά τους και πλήττεται βάναυσα η εκπαίδευση απαιτείται η μέγιστη ενότητα και συντονισμένη δράση.

Γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε αντιπροτάσεις που θα οδηγούν σε εξοικονομήσεις κα όχι σε απολύσεις συναδέλφων. Εάν οι εισηγήσεις δεν γίνουν αποδεκτές να προχωρήσουμε στις πιο κάτω δυναμικές αντιδράσεις:

  • Παγκύπρια συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013.
  • Αποχή από εξωδιδακτικές δραστηριότητες.
  • Σύγκληση την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013 του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ για κλιμάκωση των μέτρων».



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










229