Η Προοδευτική ΟΛΤΕΚ συζήτησε με τον Διευθυντή ΜΤΕΕ Ηλία Μαρκάτζιη και προειδοποιεί τον Υπ. Παιδείας


«Αν τον Σεπτέμβριο υπάρχει έλλειψη χώρων για τους μαθητές που προτιμήσουν την Τεχνική Εκπαίδευση θα αναλάβει την ευθύνη»

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών Τεχνικής Εκπαίδευσης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της πραγματοποίησε συνάντηση με το Διευθυντή ΜΤΕΕ κ. Ηλία Μαρκάτζιη. Σκοπός της συνάντησης υπήρξε η ενημέρωση και συζήτηση θεμάτων, τα οποία το τελευταίο διάστημα απασχολούν την Τεχνική Εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Συγκεκριμένα, ενημερωθήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για πολλά θέματα όπως:

-          τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΜΙΕΕΚ),

-          η Νέα Σύγχρονη Μαθητεία (ΝΣΜ),

-          η ετοιμασία των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων,

-          οι αποπαγοποιήσεις προαγωγών,

-          το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης, που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα,

-          οι δράσεις που προγραμματίζονται για την προώθηση της ΜΤΕΕ.

Στην κορυφή της ατζέντας μας συνεχίζουν να δεσπόζουν δυο πολύ σημαντικά θέματα:

  1. Η εφαρμογή των Νέων Ωρολογίων Προγραμμάτων σε συνάρτηση με τους νέους κλάδους και ειδικότητες, που ξεκινούν με τη νέα σχολική χρονιά 2016 - 17 και
  2. Η Δημιουργία νέων Τεχνικών Σχολών.

Ως Προοδευτική εκφράσαμε τις ανησυχίες και την αγωνία μας για τα δυο αυτά θέματα.    

Σε ότι αφορά στα ΝΩΠ, η προσπάθεια της Προοδευτικής στοχεύει όπως οι νέες αλλαγές έχουν την αναμενόμενη επιτυχία, ειδικότερα σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι μαθητές/-τριες στρέφονται προς την Τεχνική Εκπαίδευση. Ζητήσαμε από την αρμόδια Διεύθυνση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ενέργειες, ούτως ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς μεγάλα, ή αν είναι εφικτό, χωρίς καθόλου προβλήματα.

Σχετικά με τη δημιουργία νέων Τεχνικών Σχολών, εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούμε ότι θα έπρεπε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει πρόνοια για νέες Τεχνικές Σχολές, χωρίς ωστόσο να γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια, έχουμε επανειλημμένα λάβει  υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Παιδείας, ότι οι λειτουργοί του Υπουργείου θα βρουν πολύ σύντομα λύσεις για αυτό το φλέγον ζήτημα, που ταλανίζει την Τεχνική Εκπαίδευση εδώ και μερικά χρόνια. Ωστόσο, φαίνεται πως έχουμε μείνει στα λόγια. Χορτάσαμε πια, κύριε Υπουργέ! Θα πρέπει, επιτέλους, να βρείτε το θάρρος, να ορθώσετε ανάστημα, σε όλους όσοι προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιές στην ανάπτυξη της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Να κάνετε επιτέλους πράξη όσα εδώ και καιρό μας έχετε υποσχεθεί.

Αν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το Υπουργείο Παιδείας στερήσει και πάλιν το δικαίωμα σε μαθητές/-τριες να φοιτήσουν σε κλάδους της Τεχνικής Εκπαίδευσης, λόγω έλλειψης χώρων, τότε θα πρέπει ο ίδιος ο Υπουργός να αναλάβει την ευθύνη και να είναι έτοιμος να δώσει εξηγήσεις.

Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΚ), δηλώνουμε το παρόν μας και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί, για το καλό της Τεχνικής Και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης η οποία έχει να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στην πρόοδο της εκπαίδευσης, της κοινωνίας και οικονομίας αυτού του τόπου». 

 

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
ygeia news rss

67