Η συμμετοχή Δημόσιο και Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Λυθροδόντα στο Erasmus +


Το Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Λυθροδόντα ανακοινώνει ότι επέλεξε και ασχολήθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά 2017-18 με το project L.E.A.D. Art Teaching (Learning, Enjoying, Appreciating, Disseminating Art Teaching).

«Γενικός σκοπός του ήταν να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη μέσα σ ένα περιβάλλον χαράς, αγάπης και αποδοχής. Βασικό εργαλείο διδασκαλίας/μάθησης η Τέχνη και ειδικότερα η Τέχνη στην Πολιτιστική μας  Κληρονομιά .Οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να ξεφύγουν από τις στερεότυπες μορφές διδασκαλίας και να προσεγγίσουν τη μάθηση μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες μέσα και έξω από το σχολείο.

Για την καλύτερη υλοποίηση των πιο πάνω στόχων επιλέγηκαν δύο εκπαιδευτικοί και παρακολούθησαν δύο σχετικά σεμινάρια στο Erasmus +.Τα σεμινάρια αυτά πρόσφεραν σε ικανοποιητικό βαθμό δείγματα καλών πρακτικών, καινοτόμες δραστηριότητες και τρόπους διάδοσης των αποτελεσμάτων. Η εφαρμογή και εξέλιξη του project ήταν ευχάριστη και ενδιαφέρουσα καθώς παρείχε συνεχώς εναλλασσόμενες δραστηριότητες για όλους. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στην προσπάθεια του σχολείου μας να «γκρεμίσει» τους τοίχους δίνοντας ευκαιρίες για εργασία/μάθηση μέσα και έξω από αυτό.

Το project μας ξεκίνησε να προγραμματίζεται από τον Οκτώβριο του 2017 και υλοποιήθηκε από το Γενάρη μέχρι τον Ιούνιο του 2018.Οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκειά του ήταν πάρα πολλές. Απέδειξε δύο βασικά πράγματα, ότι:

1   Η χρήση της τέχνης  διαθεματικά στο ημερήσιο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου μπορεί ν’ αναπτύξει την κριτική σκέψη των παιδιών, να προάγει την αυτονομία και δημιουργικότητά τους και να τα βοηθήσει ν’ αναπτύξουν θετική στάση απέναντι στη ζωή και την Παράδοσή τους από πολύ μικρή ηλικία.

2)   Το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία σε συνάρτηση με τον καλό προγραμματισμό αποτελεί τη βάση για δημιουργία συνειδητοποιημένων και κριτικά σκεπτόμενων πολιτών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










279