Η τελετή αποφοίτησης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου


  Μια ακόμα σειρά νέων επιστημόνων «παρέδωσε» στην Κοινωνία το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου την περασμένη βδομάδα. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 κατά τις Τελετές Αποφοίτησης, παρέλαβαν το πτυχίο τους 422 απόφοιτοι προπτυχιακού επιπέδου, από δώδεκα συνολικά προγράμματα σπουδών. Κατά την Τελετή, αποφοίτησαν επίσης 44 μεταπτυχιακοί φοιτητές επιπέδου μάστερ και 8 απόφοιτοι του ΤΕΠΑΚ παρέλαβαν τον ανώτατο ακαδημαϊκό τίτλο του διδάκτορος.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συνεχάρη τους απόφοιτους για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους στο ΤΕΠΑΚ και τους ευχήθηκε κάθε καλό για ότι επιλέξουν να κάνουν στη συνέχεια. Αναφέρθηκε στην επιτυχή λειτουργία του Πανεπιστημίου και επεσήμανε ότι το ΤΕΠΑΚ και ειδικότερα η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να διαδραματίσει πρωτοποριακό ρόλο σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Πολιτεία, όπως εκείνο της οικονομίας, της ανάπτυξης και της αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας. Αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη εισαγωγή φοιτητών στο νέο Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης και κατέθεσε την στήριξη της κυβέρνησης στις ενέργειες του ΤΕΠΑΚ για τη λειτουργία του Τμήματος Καλών Τεχνών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε επίσης ότι η δυνατότητα των πανεπιστημίων να προσφέρουν προγράμματα σπουδών στην αγγλική γλώσσα θα προωθηθεί πολύ σύντομα, έτσι ώστε η προοπτική της Κύπρου να καταστεί αξιόλογο περιφερειακό κέντρο παροχής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης να μετατραπεί σε πράξη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης ότι δεν θα επιβληθούν δίδακτρα στους προπτυχιακούς φοιτητές των δημόσιων πανεπιστημίων ενώ κάλεσε τους απόφοιτους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της ρήξης με τη στασιμότητα και χωρίς συμβιβασμούς με τη μετριότητα να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την πατρίδα μας.

Στην ομιλία του Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού, αφού συνεχάρη τους απόφοιτους και τις οικογένειες τους, αναφέρθηκε εκτενώς στις πρόσφατες επιτυχίες του Πανεπιστημίου και στους ιεραρχημένους στρατηγικούς στόχους του Πανεπιστημίου. Η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών, η έμφαση στην ποιότητα, η διασύνδεση με τον παραγωγικό ιστό της χώρας, και η ερευνητική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου, αποτέλεσαν επίσης θέματα στα οποία η Καθηγήτρια Κεραυνού αναφέρθηκε, ενώ υπέδειξε ότι η αξιοποίηση της πνευματικής περιουσίας της χώρας αποτελεί βασικό πυλώνα της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της οικονομικής συγκυρίας.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Δρ. Δημήτρης Κοντίδης, σε χαιρετισμό του επεσήμανε τη διαρκή ανάπτυξη του Πανεπιστημίου σε θέματα κτηριακών υποδομών, κάνοντας αναφορά στα έργα που ολοκληρώθηκαν κατά την περίοδο 2012-2013.

Ο Δρ. Κοντίδης αναφέρθηκε επίσης στους σχεδιασμούς κτηριακής ανάπτυξης που θα υλοποιηθούν κατά την επόμενη χρονιά ενώ επεσήμανε τις επιτυχείς προσπάθειες του πανεπιστημίου για μείωση του συνολικού κόστους των ενοικίων.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, ευχαρίστησε το Σωματείο «Φίλοι του ΤΕΠΑΚ» και τον Δήμαρχο Λεμεσού για την πρόσφατη πρωτοβουλία ανεύρεσης χρηματοδοτών για την λειτουργία του νέου Τμήματος Καλών Τεχνών ενώ εξήρε την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ όλων των Σωμάτων Διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Εκ μέρους της φοιτητικής κοινότητας, ο πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Στέλιος Καράσαββας απεύθυνε συγχαρητήρια προς τους φετινούς απόφοιτους και αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετοί φοιτητές, επισημαίνοντας ότι οι κρατικές πολιτικές φοιτητικής μέριμνας αποτελούν σημαντική παράμετρο στήριξης των παιδιών για την συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Κατά τις Τελετές Αποφοίτησης, βραβεύτηκαν με το Πρώτο και Δεύτερο Βραβείο Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας οι δυο πρώτοι αριστεύσαντες φοιτητές, ενώ ειδικά βραβεία πρωτευσάντων απονεμήθηκαν και στους άριστους κάθε Τμήματος/Πτυχίου.


Βραβευθέντες Φοιτητές για ακαδημαϊκή αριστεία

Πρώτο Βραβείο Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Βαρβάρης Γιάννης
Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής

Δεύτερο Βραβείο Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Σταύρου Γεώργιος
Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής

Βραβεία Πρωτευσάντων κατά Τμήμα/Πτυχίο
Μακρής Φαίδων
Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων

Αχιλλέως Ανδρούλλα
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος

Νικολάου Μάριος
Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού

Στυλιανού Στέλιος
Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας

Λακαταμίτου Ιωάννα
Τμήμα Νοσηλευτικής

Φωτιάδου Εύρη
Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου

Κωνσταντίνου Αφροδίτη
Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών

Ιορδάνου Αφροδίτη
Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής
Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Χαραλάμπους Πέτρος
Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής
Πτυχίο Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Γιαννάκη Παναγιώτης
Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών

Βαρβάρης Γιάννης
Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής
Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού

Σταύρου Γεώργιος
Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής
Πτυχίο Τοπογράφου Μηχανικού




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










203