Ήγγικεν η ώρα


ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ*

Ο λαός μας δυστυχώς, έχει καταστεί το τελευταίο διάστημα, θεατής μιας παραφιλολογίας σχετικά με το εάν ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αξίζει να «φεύγει με το κεφάλι ψηλά» ή όχι. Λογικό, αφού πρώτα ζήσαμε την τραγωδία στο Μαρί με τα επακόλουθα της και την μέχρι σήμερα αδυναμία της Κυβέρνησης να χειριστεί την οικονομική κρίση και τώρα από την άλλη βιώνουμε μια ψυχρή προσπάθεια από το χώρο που τον ανέδειξε προκειμένου να πειστούν οι πολίτες πως μπορεί να αποβεί σωτήρια μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα υποστηριζόμενη – μόνο – από το ΑΚΕΛ.

Γνωρίζουν βέβαια πως αυτό αποτελεί υποτίμηση της κοινής γνώμης και της κρίσης του εκλογικού σώματος αφού η υποψηφιότητα του κ.Μαλά συνδέεται άμεσα με το πέρασμα του από το Υπουργικό Συμβούλιο του κ .Χριστόφια σε ένα τομέα που ενώ επιβαλλόταν από τις προγραμματικές του προτάσεις, δεν είχε προχωρήσει ούτε ένα βήμα για τη δημιουργία του ΓΕΣΥ , ενώ οι φορολογούμενοι πολίτες πλήρωσαν ακριβά την αδυναμία υλοποίησής του. Εξού και ουδέποτε μπήκαν στη διαδικασία να προτείνουν κάτι καινούριο, μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό που να αντικατοπτρίζει τα περί «δίκαιης κοινωνίας» χαρακτηριστικά. Κάτι τέτοιο, νοουμένου ότι τους δόθηκε η ευκαιρία εν μέσω μιας διεθνούς κρίσης - που έκανε πιο αναγκαίες και τις διαρθρωτικές αλλαγές - να δοκιμαστούν και απέτυχαν, θα αποτελούσε απλά μια επανάληψη των προεκλογικών υποσχέσεων του 2008.

Εδώ παρουσιάζεται και η μεγαλύτερη πρόκληση για το λαό. Με την κρίση αυτή τη φορά να είναι υπαρκτή, το Εθνικό να έχει μπει σε δεύτερη μοίρα λόγω του ότι σε μια χρεωκοπημένη οικονομία που υποθηκεύτηκε στις εντολές του μηχανισμού στήριξης δεν μπορεί να να στηριχτεί ούτε ένα ενιαίο, ούτε κάποιο ομοσπονδιακό κράτος και τη δημόσια υπηρεσία στιγματισμένη από διψήφιο αριθμό σοβαρού βαθμού σκανδάλων, καλείται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Εύκολες, λοιπόν, λύσεις δεν υπάρχουν. Πάνω από όλα κρίνεται αναγκαία η συλλογική προσπάθεια και η εθνική συμφιλίωση. Ήγγικεν η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις όχι για να τηρήσουμε ευλαβικά το σύνθημα, αλλά για να οδηγήσουμε ξανά το κράτος στην ευημερία. Με γνώση, ευθύνη, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά θα συμβάλλουμε έμπρακτα στο πολύ σημαντικό έργο από την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας του κ. Νίκου Αναστασιάδη. Να ξαναχαράξουμε την πορεία των μεταρρυθμίσεων που τα τελευταία χρόνια έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και τα αποτελέσματα να γίνουν επιτέλους ορατά. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ως γνήσιοι Πρωτοπόροι θα σταθούμε δίπλα στην Κυβέρνηση, αλλά και μπροστά από αυτή, όπως μια φιλελεύθερη και ενσυνείδητη νεολαία πρέπει να πράττει.

Ήγγικεν η ώρα να υποστηρίξουμε τις μεταρρυθμίσεις, να συγκρουστούμε με το κατεστημένο του δήθεν προοδευτισμού, της πόλωσης και των κενού περιεχομένου αντιπαραθέσεων, προτείνοντας νέες τομές και και στηρίζοντας τις βελτιωτικές άποψης της κυβέρνησης. Είμαστε έτοιμοι και όπως πάντα τολμηροί να διατυπώσουμε τις αντιρρήσεις μας, αν και όπου χρειαστεί. Διότι μεταρρυθμίσεις δεν είναι μόνο οι πολιτικές ή οι εμπνεύσεις και οι νόμοι εν γένει. Μεταρρύθμιση δεν είναι μια έννοια απρόσωπη ή μια γενική αρχή που υπάρχει έξω και πέρα από όλους εμάς. Τη μεταρρύθμιση την καθορίζουν πάνω από όλα τα πρόσωπα. Και όσοι κατά πλειοψηφία πλαισιώνουν σήμερα τους βασικούς ανθυποψήφιους του κ. Νίκου Αναστασιάδη περιλαμβάνονται σε αυτούς που στάθηκαν εμπόδιο σε κάθε μορφή πραγματικής Αλλαγής και εκσυχρονισμού.

Στη ΦΠΚ Πρωτοπορία γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν είναι δυνατό να ασχολείσαι με τα κοινά , να είσαι διαχειριστής και να επιλέγεις τελικά να πάρεις και όχι να δώσεις. Την Κυριακή στις 17 του μήνα, είναι ώρα που θα δώσουμε τα διαπιστευτήρια μας. Έχει ήδη μυρίσει παντού θυμάρι και βασιλικό. Της κληρονομιάς οι συνεχιστές, ξανατοποθετούμε μέσω της επιλογής μας το εθνικό συμφέρον στις προτεραιότητες του κράτους που τόσο πολύ το έχει ανάγκη.

*ΦΠΚ Πρωτοπορία ΗΒ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










217