Κ Χατζηγιάννης: Να βοηθηθούν για να παραμείνουν στα νηπιαγωγεία τα άπορα παιδιά


Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης, με γραπτή δήλωσή του ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να  παρέμβει, ώστε τα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν πλέον χρήματα να τα κρατήσουν στα κοινοτικά ή ιδιωτικά νηπιαγωγεία, να συνεχίσουν να πηγαίνουν σε αυτά: Αναφέρει ο κ. Χατζηγιάννης:  

«Μικρά παιδιά στην Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου εγκαταλείπουν τους σταθμούς νηπιαγωγείων στους οποίους φοιτούν λόγω δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς τους. Για την φοίτηση των παιδιών τους στα νηπιαγωγεία οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν, μέχρι να φοιτήσουν στην προδημοτική η οποία είναι δωρεάν. Λόγω του ότι πολλοί γονείς είναι άνεργοι και δεν είναι σε θέση να πληρώνουν τα μηνιαία τέλη του νηπιαγωγείου, αρκετά μικρά παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σχολεία αυτά. Οι γονείς για το λόγο αυτό υποχρεώνονται να αφήνουν τα παιδιά τους στο σπίτι, αφού τα πενιχρά τους εισοδήματα, αν αυτά υπάρχουν, είναι αρκετά μόνο για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες της οικογένειας τους.
Καλείται το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει άμεσα μέτρα προκειμένου, τα παιδάκια, οι οικογένειες των οποίων έχουν περιέλθει σε τέτοια οικονομική κατάσταση, να δώσει τη δυνατότητα συνέχισης της παρουσίας τους στα νηπιαγωγεία. Το θέμα θα τεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










329