Κ. Χατζηγιάννης: Ανησυχία για την έξαρση φαινομένων βίαιων συμπεριφορών εντός των σχολικών μονάδων


 Την ανησυχία του εκφράζει ο δρ Κυριάκος Χατζηγιάννης, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και βουλευτής Αμμοχώστου για την έξαρση των φαινομένων βίαιων συμπεριφορών εντός των σχολικών μονάδων, όπως ήταν και το χθεσινό περιστατικό σε σχολείο της Λάρνακας.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του:

«Παρόλο που ο μηχανισμός του σχολείου εντόπισε την ασυνήθη συμπεριφορά του μαθητή και προχώρησε βάσει των κανονισμών σε ορθό χειρισμό και ανάλογη ενημέρωση της οικογένειάς του, πιστεύω ότι το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα για σύσταση ομάδας επί τόπου διαχείρισης και αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.

Πρέπει να τονίσουμε ότι από το περιστατικό όπως έλαβε χώραν δεν προκύπτουν ευθύνες για το σχολείο, καθώς τα τελευταία χρόνια αποτελεί πρότυπο, χωρίς φαινόμενα παραβατικότητας και λειτουργεί άρτια με αλληλεγγύη μεταξύ της Διεύθυνσης, των εκπαιδευτικών, του υπαλληλικού προσωπικού και του Συνδέσμου Γονέων, ενώ πολλάκις έχει διακριθεί για τις επιτυχίες του σε διαφόρους διαγωνισμούς.

Δηλώνω πεπεισμένος ότι η αρμόδια αρχή, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, θα διερευνήσει σε βάθος το εν λόγω περιστατικό και θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










167