Καδής: Δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε άμεση συνέπεια σε Κύπριους φοιτητές από το Brexit


Δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε άμεση συνέπεια στους Κύπριους φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή θα μεταβούν στο ΗΕ φέτος για να σπουδάσουν, από το Brexit, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.
«Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών, πριν ακόμα υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα του Brexit, μελετούσαμε όλες τις πιθανές επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης», πρόσθεσε.
Ο κ. Καδής είπε ότι χρειάζεται υπομονή και δεν χρειάζεται βιασύνη σε οποιαδήποτε κίνηση, καθώς αυτό που όλοι διαβεβαιώνουν είναι ότι θα υπάρξει μια σημαντική περίοδος, πρώτα απ` όλα για να καθοριστούν οι νέες πολιτικές από την ίδια τη βρετανική Κυβέρνηση, αλλά και μια μεταβατική περίοδος για να προσαρμοστούν όλοι στα νέα δεδομένα.
«Επομένως, αν μιλάμε για παράδειγμα για τους φοιτητές μας οι οποίοι σπουδάζουν ή θα πάνε φέτος να σπουδάσουν, φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε άμεση συνέπεια σε αυτούς. Ωστόσο, για να είμαστε σε θέση να μιλάμε με πλήρη δεδομένα, θα πρέπει να αναμένουμε το ξεκαθάρισμα της πολιτικής από τη βρετανική πλευρά, την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου και μόλις έχουμε νεώτερα δεδομένα θα προβούμε στις απαραίτητες ανακοινώσεις», κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










302