Απευθείας ενημέρωση από τους εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας θα έχουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις. Όπως ανέφερε στο Paideia-News ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, οι εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας που ετοίμασαν τις εκθέσεις για τη δομή του Υπουργείου Παιδείας και τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος θα βρίσκονται στην Κύπρο τις πρώτες μέρες του Μάη για να ενημερώσουν για τις θέσεις τους.
Για το λόγο αυτό, θα προηγηθεί τη Δευτέρα 28 Απριλίου ενδοϋπηρεσιακή στο Υπουργείο Παιδείας σύσκεψη για καθορισμό θέσεων έναντι των εισηγήσεων που περιέχονται στις εκθέσεις.
Ακολούθως, την επόμενη Δευτέρα 5 του Μάη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ενημέρωση του υπουργού Παιδείας και της ηγετικής πυραμίδας του Υπουργείου από τους εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας στην παρουσία της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης.
Όπως μας ανέφερε υπουργός Παιδείας, στην προσπάθεια του να εφαρμόσει διαδικασίες με πλήρη διαφάνεια και εποικοδομητικό διάλογο, έχει ζητήσει και έγινε αποδεκτό, τις αμέσως επόμενες μέρες οι εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας να ενημερώσουν απευθείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ώστε να έχουν πλήρη εικόνα, τόσο για την έκθεση όσο για τις εισηγήσεις τους.
Ακολούθως, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα καταθέσουν τις τελικές του θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας για να ακολουθήσει o απαραίτητος διάλογος.