Καδής στη Βουλή: Πολλά πανεπιστήμια στη Βρετανία δεν θ αλλάξουν τα δίδακτρα για τους


Το θέμα του BREXIT και των επιπτώσεών του στους Κύπριους φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο, συζητήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Kώστα Καδή να αναφέρει ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την Υπάτη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενημερώνεται συνεχώς για το θέμα. 
Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαφαίνεται πως αρκετά Πανεπιστήμια, σε συνέχεια σχετικών τους ανακοινώσεων, δεν θα αλλάξουν τα δίδακτρα για τους υφιστάμενους (και σε ορισμένες περιπτώσεις νεοεισερχόμενους) Ευρωπαίους φοιτητές, παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 
Επιπρόσθετα, όπως δήλωσε ο κ. Καδής, επίσημες δηλώσεις του Βρετανού Υφυπουργού Αρμόδιου για τα Πανεπιστήμια αναφέρουν ότι για τα επόμενα δύο χρόνια δε θα αλλάξει οτιδήποτε σχετικά με την επιλεξιμότητα των Ευρωπαίων φοιτητών για φοιτητικά δάνεια και επιχορηγήσεις, αλλά και συμμετοχή φοιτητών, πανεπιστημιακών, καθώς και ιδρυμάτων σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (όπως το Erasmus+ ή το Horizon 2020).
Τέλος, ο Υπουργός ανέφερε ότι μελλοντικές ρυθμίσεις που αφορούν στα πιο πάνω ζητήματα θα καθοριστούν και από τη σχέση που θα επιλέξει να έχει το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










315