Και λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει!


ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΟΥ*

Το  κείμενο αυτό (φωτοτυπία στο τέλος του άρθρου) δημοσιεύτηκε στο εκφραστικό όργανο της Νέας Κίνησης Καθηγητών (Νοέμβριος 2013, σελ. 9).  Επειδή  το εν λόγω κείμενο δεν υπογράφεται από συγκεκριμένο αρθογράφο, προφανώς ανήκει στη συντακτική ομάδα και κατ’ επέκταση εκφράζει τόσο την ηγεσία της Νέας Κίνησης όσο και όσους  την ψηφίζουν.

Συμφωνώ απόλυτα με την Νέα Κίνηση Καθηγητών πως λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει! Τους ευχαριστώ επίσης για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για να με προστατεύουν από το να εκτίθεμαι. Ο σοβαρός αρθογράφος γράφει αναφερόμενος σε μένα: «Είναι δικαίωμα του να διαγραφεί από την ΟΕΛΜΕΚ, αλλά δεν έχει δικαίωμα να ισχυρίζεται πράγματα που το μόνο που πετυχαίνει είναι να εκτίθεται». Αυτό που δεν έχει γράψει είναι προς τι η τόση ενόχληση και κακόβουλη επίθεση, αφού με αυτά που λέω το μόνο που καταφέρνω είναι να εκθέτω το άτομό μου;

Δεν θα σχολιάσω τα υβριστικά σχόλια του «αόρατου» αρθογράφου. Όταν θα έχει το θάρρος να υπογράψει τα γραφόμενα του τότε θα του απαντήσω. Μέχρι τότε ας κρίνουν τη σοβαρότητα του καθενός αυτοί που γνωρίζουν τα άτομα. Είμαι υποχρεωμένος όμως να υποστηρίξω την άποψη μου πως  οι διευθυντές των σχολείων και ο Σύνδεσμος ΣΕΔΜΕΚ δεν ανήκουν στην οργάνωση των καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ:

(α)  Είναι προφανές πως υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα αφού η ΟΕΛΜΕΚ και η Ν.Κ.Κ (σελ. 2 &  16) καταγγέλλουν τους διευθυντές και ζητούν από το υπουργείο να τους συνετίσει. Έτσι συμπεριφέρονται στα μέλη τους;

(β) Σύμφωνα με το άρθρο 6.1 του καταστατικού της ΟΕΛΜΕΚ: Μέλη της ΟΕΛΜΕΚ γίνονται μόνο καθηγητές. 

(γ) Σύμφωνα με το άρθρο 11.1: Τα μέλη υποχρεούνται  να συμμορφώνονται  με τις αποφάσεις της οργάνωσης (ας απαντήσουν  οι διευθυντές τι θα κάνουν σε περίπτωση απεργίας), διαφορετικά τους  επιβάλλονται  ποινές (άρθρο 11.4)

(δ)  Σύμφωνα με το άρθρο 36.1: Στα πλαίσια της ΟΕΛΜΕΚ λειτουργούν Σύνδεσμοι κατά ειδικότητα.  Οι διευθυντές των σχολείων δεν αποτελούν ειδικότητα και επομένως ο σύνδεσμος διευθυντών ΣΕΔΜΕΚ δεν μπορεί να ανήκει στην ΟΕΛΜΕΚ. Σε περίπτωση διαφοράς στο καταστατικό του συνδέσμου υπερισχύει  τουκαταστατικού  της ΟΕΛΜΕΚ.

(ε) Ο Σύνδεσμος διευθυντών ΣΕΔΜΕΚ δεν φέρει την επωνυμία ΟΕΛΜΕΚ γεγονός που βρίσκεται σε αντίθεση με το άρθρο 36.2

(ζ) Στο άρθρο 3.δ του καταστατικού του ΣΕΔΜΕΚ αναφέρει ότι ο  ΣΕΔΜΕΚ διαπραγματεύεται απευθείας με τις αρμόδιες αρχές.

(η) Μέλη του ΣΕΔΜΕΚ μπορούν  να γίνουν διευθυντές ανεξάρτητα αν είναι μέλη της ΟΕΛΜΕΚ γεγονός που βρίσκεται σε αντίθεση με το άρθρο 36.4 του καταστατικού της ΟΕΛΜΕΚ.

(θ) Στο άρθρο 15 αναφέρεται πως σε περίπτωση διάλυσης του ΣΕΔΜΕΚ η περιουσία του καταλήγει στο ΣΤΕΛΜΕΚ (όχι στην ΟΕΛΜΕΚ όπως προνοείται για τους υπόλοιπους συνδέσμους)

Είναι ξεκάθαρο από τις πρόνοιες του καταστατικού του ΣΕΔΜΕΚ, ας με διαψεύσουν οι διευθυντές,  πως ο σύνδεσμος διευθυντών ΣΕΔΜΕΚ δημιουργήθηκε ανεξάρτητα από την ΟΕΛΜΕΚ.

*Διευθυντής Λυκείου Αγίας Φυλάξεως




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










156