Καθοριστική η συζήτηση στην Επ. Παιδείας την Τρίτη για τα δίδακτρα των ιδ. πανεπιστημίων


Στη πιο πάνω συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, εκπρόσωποι του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, της Επιτροπής Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (ΕΑΙΠ), των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, της ΠΟΦΕΝ, των Φοιτητικών Ενώσεων των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, των Φοιτητικών Παρατάξεων και των Οργανώσεων Νεολαίας.

Μιλώντας στο www.paideia-news.com η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι θα πρέπει να μας πουν ξεκάθαρα πλέον τα πανεπιστήμια τι θα κάνουν. Η κ. Κυριακίδου είπε ότι δεν θα πρέπει να δεχτούμε επιχορηγήσεις διδάκτρων επειδή τον ερχόμενο χρόνο, οι ιδιοκτήτες θα θεωρήσουν ως βάση τα αυξημένα φετινά δίδακτρα.

Αυτό που αναμένεται να συζητηθεί ιδιαίτερα είναι η απόφαση των ιδιωτικών πανεπιστημίων να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο αμφισβητώντας τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία λέγει ότι οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά είναι εκτός νόμου.

Στην συνεδρία θα ακουστεί για πρώτη φορά το σκεπτικό της Νομικής Υπηρεσίας, στο οποίο βασίστηκε για την έκδοση της γνωμάτευσης. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










350