Κάτω τα χέρια από την Παιδεία


ΤΗΣ ΚΛΑΙΡΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ*

Αν ο Ελληνισμός σ’ αυτόν τον δύσμοιρο τόπο, που δέχτηκε διαχρονικά στην ιστορική του πορείααδίστακτους κατακτητές από Ανατολή και Δύση, διασώθηκε, το οφείλει στην Ελληνική του Παιδεία, την διαλάμψασα όλα αυτά τα χρόνια.

Διασώθηκε γιατί κάποιοι εμπνευσμένοι συγγραφείς, Λεόντιος Μαχαιράς, Βουστρώνιος, Βασίλης Μιχαηλίδης και κάποιοι γενναίοι θεόπνευστοι δάσκαλοι αψήφησαν τους κινδύνους και δίδαξαν τα ελληνικά γράμματα και την ελληνική παράδοση ακόμα και κάτω από το φως των κεριών.

Είναι γιατί ο λαός αντέδρασε και με τους καλογήρους του και τους δασκάλους του γένους και επί Φραγκοκρατίας και επί Οθωμανικού Σκοταδισμού και επί Αγγλοκρατίας και δεν επέτρεψε να εφαρμόσουν τα καταχθόνια σχέδιά τους, εξάλειψης από τον Ελληνικότατον αυτό τόπο,

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Οι νέοι της Κύπρου ανδρώθηκαν τα χρόνια του Αγώνα της ΕΟΚΑ 55 – 59 με την διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας και της Ορθοδοξίας, μεγαλούργησαν και δημιούργησαν με τη θυσία και τα ολοκαυτώματά τους, την Κυπριακή Δημοκρατία, που και τώρα αγωνιζόμαστε να διαφυλάξουμε, ως κόρην οφθαλμού από τα σχέδια του νεοοθωμανισμού και του σατράπη Ερτογάν.

Όλοι διερωτόμαστε προς τι, η Δικοινοτική Εκπαιδευτική Επιτροπή. Ποιο ρόλο θα διαδραματίσει στη διαφύλαξη της Ελληνικής Γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού αυτού του τόπου;  Δεν δικαιούται κανένας να αμαυρώσει ή να αφαιρέσει, ό,τι με αγώνες χιλιάδων κατοίκων του νησιού, ανά τους αιώνες, διασώθηκε.  Δεν δικαιούται να αλλάξει τονρουν της ιστορίας του τόπου.Κι ο τόπος έχει γλώσσα, την Ελληνική, που τον συνδέει με τους Πανέλληνες, έχει ιστορία επτά χιλιάδων χρόνων προ Χριστού, που τον κατατάσσει στους Ιστορικούς Λαούς.

Κάτω λοιπόν τα χέρια από την Παιδεία και τον Πολιτισμό μας.  Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙ.

*Πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










119