Κενή θέση Διευθυντή Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας


Γίνονται δεκτές αιτήσεις για την κενή μόνιμη θέση Διευθυντή Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. (Η θέση είναι Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής). Εγκεκριμένη Μισθοδοτική Κλίμακα:

Α15(i): €47.406, 49.325, 51.244, 53.163, 55.082, 57.001, 58.920. Στη μισθοδοσία προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις που έχουν εγκριθεί με νομοθεσία. Επιπλέον, καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την Κυβέρνηση από καιρό σε καιρό.

Η δημοσίευση της εν λόγω θέσης γίνεται ύστερα από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τη μετέπειτα γραπτή συγκατάθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, για εξαίρεσή της από τις πρόνοιες των περί της Απαγόρευσης Πλήρωσης Κενών Θέσεων στο Δημόσιο και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (Ειδικές Διατάξεις) Νόμων του 2013 έως 2015.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης που ισχύει, τα καθήκοντα και οι ευθύνες, καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα έχουν ως εξής:

2. Καθήκοντα και ευθύνες:

(α) Προΐσταται της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης και στο πλαίσιο των εκάστοτε σε ισχύ διατάξεων και οδηγιών της αρμόδιας αρχής, είναι υπεύθυνος για -

(i) Τη γενική εποπτεία και τον έλεγχο της λειτουργίας των ιδρυμάτων ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης διαφυλασσόμενης της κατά νόμο αυτονομίας τους, και

(ii) την οργάνωση, τη διοίκηση, την εποπτεία και τον έλεγχο της λειτουργίας της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης.

(β) Μεριμνά για την προώθηση των κατά νόμο αρμοδιοτήτων της αρμόδιας αρχής σε θέματα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, καθώς και για την ομαλή, γρήγορη και αποτελεσματική διεξαγωγή της εργασίας σε διάφορους τομείς οι οποίοι εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως η οργάνωση και διεξαγωγή εξετάσεων, η μελέτη φοιτητικών θεμάτων κλπ.

(γ) Συμβουλεύει την αρμόδια αρχή σε θέματα που αφορούν την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.

(δ) Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

3. Απαιτούμενα προσόντα:

(1) Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισοδύναμο προσόν σε ένα τουλάχιστον από τα θέματα που απαιτούνται για διορισμό στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία.

(2) Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλος σε θέμα συναφές με την εκπαίδευση ή τα καθήκοντα της θέσης που αποκτήθηκε μετά από σπουδές ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους.

(3) Εκπαιδευτική πείρα δεκαπέντε τουλάχιστον ετών, η οποία να περιλαμβάνει πενταετή τουλάχιστο διοικητική ή/και εποπτική πείρα στην εκπαίδευση.

(4) Πολύ καλή γνώση των εκπαιδευτικών προβλημάτων και τάσεων της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης στην Κύπρο και σε άλλες χώρες.

(5) Άριστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας και Πολύ Καλή γνώσης της Αγγλικής ή της Γαλλικής ή της Γερμανικής γλώσσας.

Σημειώσεις:

(α) Eνόψει Απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Αναθεωρητική Έφεση 60/2011, η κατοχή των γλωσσών στο απαιτούμενο επίπεδο θα πρέπει να τεκμηριώνεται από τους υποψηφίους είτε μέσω αποδεκτών τεκμηρίων είτε μέσω εξετάσεων μέχρι την ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων.

(β) Αναφορικά με τους υποψηφίους -

(i) Των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι η Ελληνική και δεν έχουν απολυτήριο Ελληνικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης. και

(ii) οι οποίοι, δυνάμει του ΄Αρθρου 2.3 του Συντάγματος, επέλεξαν να ανήκουν στην Ελληνική κοινότητα, απαιτείται μόνο καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας, νοουμένου ότι θα έχουν άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

4. Οι αιτητές πρέπει να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεδομένου ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που παρέχονται σ’ αυτό δυνάμει του άρθρου 2 των περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμων του 1990 έως 2015, καθόρισε την πιο πάνω θέση ως θέση που συνεπάγεται άμεση ή έμμεση συμμετοχή στην άσκηση δημόσιας

εξουσίας και στη διαφύλαξη των γενικών συμφερόντων του κράτους.

5. Σύμφωνα με το άρθρο 31(β) των περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμων του 1990 έως 2015 "Κανένας δε διορίζεται στη δημόσια υπηρεσία, εκτός αν συμπλήρωσε την ηλικία των δεκαεπτά χρόνων και, νοουμένου ότι πρόκειται για πολίτη της Δημοκρατίας, έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή έχει απαλλαγεί νομίμως από αυτές".

6. Αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο έντυπο Γεν. 6 και να παραδοθούν στο Γραφείο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας έναντι απόδειξης παραλαβής ή να αποσταλούν μέσω του Ταχυδρομείου με συστημένη επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, 1407 Λευκωσία, ή μέσω τηλεομοιοτυπικής υπηρεσίας (Τέλεφαξ

22670101), όχι αργότερα από τις 22 Μαΐου 2017. Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται με αντίγραφα των πιστοποιητικών των ακαδημαϊκών και άλλων συναφών προσόντων που προνοούνται στην παράγραφο 3 ανωτέρω, περιλαμβανομένων βεβαιώσεων για υπηρεσία εκεί όπου απαιτείται πείρα. (Τα πρωτότυπα να παρουσιαστούν όταν ζητηθούν για έλεγχο). ΄Εντυπα αιτήσεων διατίθενται και στην ιστοσελίδα του Γραφείου της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας www.psc.gov.cy.

7. Αιτήσεις από μέρους δημόσιων υπαλλήλων θα πρέπει να υποβληθούν μέσα στην προθεσμία που καθορίζεται στη δημοσίευση, απευθείας στο Γραφείο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, με κοινοποίηση στους οικείους Προϊσταμένους των Τμημάτων στα οποία υπηρετούν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










229