Κομματικοποίηση στα Πανεπιστήμια


ΤΗΣ ΡΕΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ*

Τα επανειλημμένα δείγματα αναταραχής και επεισοδίων στα Πανεπιστήμια και ιδιαίτερα στα Ιδιωτικά, προβληματίζουν γονείς και καθηγητές για τον προσανατολισμό των ενδιαφερόντων των φοιτητών. Διότι δεν προάγεται η πολιτικοποίηση όπως έπρεπε να γινόταν, αλλά η φανατική κομματικοποίηση.

Γιατί υπάρχουν τα περίφημα «τραπεζάκια» στον χώρο των Πανεπιστημίων, με φυλλάδια ή άλλο ενημερωτικό υλικό;  Ποιος ο σκοπός τους τώρα, αφού οι εκλογές έχουν λήξει;

Πέραν από αυτό, παρατηρούνται καταστροφές στα «τραπεζάκια» μερικών παρατάξεων.

Που είναι η φύλαξη των χώρων των Πανεπιστημίων, που βρίσκονται οι φύλακες όταν κάποιοι προβαίνουν σε βανδαλισμούς;  Αυτή η κατάσταση ανησυχεί τους γονείς, γιατί σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνά ο τόπος μας, το λιγότερο που επιθυμούν είναι ο διαχωρισμός και η διχόνοια μεταξύ των νέων μας.

Οι γονείς πληρώνουν με πολύ κόστος τα δίδακτρα των παιδιών τους για να σπουδάσουν και όχι να γίνονται θεατές καυγάδων και διαμαχών των παιδιών τους για κομματικούς λόγους.

Πιστεύουμε ότι οι διευθύνσεις των Πανεπιστημίων πρέπει να επιληφθούν του θέματος, γιατί η ελευθερία έκφρασης είναι μεν δημοκρατικό δικαίωμα αλλά η καταπάτηση αυτής της ελευθερίας είναι παράνομη και ποινικά διωκόμενη.

 

*Διευθύντρια The Limassol College

Μητέρα φοιτητή

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










182