Κρυμμένοι πίσω από παραπολιτικές στήλες και ψευδώνυμα


ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ*   

Τα “Κάλαντα Αλληλεγγύης” του Παιδικού Κινήματος της ΕΔΟΝ είναι μια από τις μεγαλύτερες δραστηριότητες που διοργανώνουν τα ΕΔΟΝόπουλα με στόχο τη συλλογή χρημάτων και αποστολή τους σε ένα συγκεκριμένο προορισμό κάθε χρόνο.

Αν και η εκστρατεία ονομάζεται “Κάλαντα Αλληλεγγύης”, ο τρόπος συλλογής των χρημάτων δε γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τον πατροπαράδοτο τρόπο, ψάλλοντας δηλαδή τα κάλαντα. Στα πλαίσια της εκστρατείας που έχει διάρκεια ένα μήνα πραγματοποιούνται σειρά δραστηριοτήτων με συμμετοχή μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, θεατρικών παραστάσεων που διοργανώνονται από τα ίδια τα ΕΔΟΝόπουλα, πώληση των προϊόντων που κάθε χρόνο ετοιμάζονται γι’ αυτό το σκοπό κ.α.

Αν και τα Χριστούγεννα, λοιπόν, είναι η περίοδος που τέτοιες εκδηλώσεις από διάφορους οργανωμένους φορείς  προβάλλονται καθημερινώς από τα ΜΜΕ δε συμβαίνει το ίδιο και με την ΕΔΟΝ. Σχεδόν κανένα ΜΜΕ δεν μπήκε στο κόπο να προβάλει τις δραστηριότητες της ΕΔΟΝ που γίνονται Παγκύπρια.

Από άγνοια λοιπόν κάποιοι διερωτώνται και ειρωνεύονται για το πώς η ΕΔΟΝ «έψαλε τα κάλαντα μια εβδομάδα και μάζεψε 6000 ευρώ». Τους παραπέμπουμε στη τη Διάσκεψη Τύπου που έγινε στις 30 Νοεμβρίου για την έναρξη της εκστρατείας, τις προσκλήσεις και τα δελτία τύπου για τις εκδηλώσεις μας για αυτό το σκοπό. Επίσης, πιθανόν όλοι όσοι μας επικρίνουν να μην πρόσεξαν την συνάντηση που έγινε στις 14 Ιανουαρίου του 2013 με την «Επιτροπή για τα παιδιά της Κύπρου» για να παραδοθούν τα χρήματα.

Δεν επιρρίπτω όμως σε κανένα ευθύνη, εφόσον  όπως και προηγουμένως ανέφερα ελάχιστα ήταν τα ΜΜΕ που πρόβαλαν έστω και μία από της εκδηλώσεις του Παιδικού Κινήματος της ΕΔΟΝ, όπως γίνεται και με τις πλείστες άλλες  δραστηριότητες που διοργανώνει η ΕΔΟΝ. Με την ίδια ελαφρότητα, όμως, που προσπερνούν κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις της ΕΔΟΝ κρίνοντας τις μη άξιες προβολής, γράφουν καθημερινώς στις διάφορες εφημερίδες τα πικρόχολα σχόλια τους, ανακρίβειες και ειρωνείες κρυμμένοι τις πλείστες των περιπτώσεων πίσω από παραπολιτικές στήλες και ψευδώνυμα.

Για αυτό θέλω να προσκαλέσω τον κ. Λ.Ζ. στη συγκεκριμένη περίπτωση να βάλει το κόκκινο σκουφί του να πάρει και ένα τσίγκινο κουτί, όπως ο ίδιος λέει, και να έρθει έστω και σε μια δραστηριότητα της εκστρατείας μας «Κάλαντα Αλληλεγγύης» για να δει πως έμπρακτα τα ΕΔΟΝόπουλα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.

Τέλος, θέλω να καλέσω όλους αυτούς που καθημερινώς κρίνουν και επικρίνουν την δράση της ΕΔΟΝ να παρευρεθούν στο 26ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ στις 3-4-5 του Ιούλη, που μια μικρή πολιτεία  χτίζεται εθελοντικά, από τους ίδιους του ΕΔΟΝίτες, για να παρακολουθήσουν τις μεγάλες συναυλίες με τους Locomondo, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Θάνο Μικρούτσικο, το Δημήτρη Μπάση, το Γιάννη Κότσιρα και τη Ρίτα Αντωνοπούλου, να διασκεδάσουν στη λαϊκή ταβέρνα με παραδοσιακούς χορούς και λαϊκή μουσική, να δοκιμάσουν κυπριακά εδέσματα στη γωνιά λαϊκής παράδοσης, να παίξουν τα παιδία τους στο Παιδότοπο και τόσα αλλά. Τα Παγκύπρια Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ αποτελούν αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της πρωτεύουσας.

Μέλος Κ.Σ ΕΔΟΝ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










150