Ξεκίνησαν με εμάς τους Νοσηλευτές, φοβόμαστε ότι το επόμενο κτύπημα θα είναι για όλο το ΤΕΠΑΚ


 

ΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑΣ ΜΑΝΩΛΗ* 

Αυτές τις μέρες δημιουργήθηκε ένταση στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με εμάς τους φοιτητές του τμήματος να είμαστε σε μια αβεβαιότητα για το τμήμα μας, το μέλλον μας και για όσα συμβαίνουν στο ΤΕΠΑΚ.     

     Λυπούμαστε που είμαστε οι πρώτοι που βιώνουμε  με έντονο τρόπο την μείωση του  προϋπολογισμού στο πανεπιστήμιο μας, αφού σε 11 μέλη του  ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού  του τμήματος Νοσηλευτικής, διακόπηκαν τα συμβόλαια τους δημιουργώντας αλυσιδωτά προβλήματα στην λειτουργία του τμήματος μας και στην δυσκολία διεκπεραίωσης του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών μας, τον συντονισμό της κλινικής άσκησης μας κτλ.     
Δυστυχώς ο μειωμένος προϋπολογισμός κατά 2000000 του πανεπιστημίου μας έπληξε πρώτα εμάς τους Νοσηλευτές και φοβόμαστε ότι θα συνεχίσει να πλήττει και άλλα τμήματα και σχολές του ΤΕΠΑΚ.     

     Το ΤΕΠΑΚ είναι ένα νεοσύστατο πανεπιστήμιο με 9 χρόνια ζωής όπου έδωσε άλλο χαρακτήρα στην δημόσια παιδεία της Κύπρου και την βοήθησε να αναπτύξει το ακαδημαϊκό επίπεδο του τόπου μας, με καινούριους κλάδους , να γίνει αρωγός της κοινωνίας μας στην αντιμετώπιση προβλημάτων που την απασχολούν σε όλους τους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της γνώσης που υπηρετούνται σε αυτo.Γι’αυτό σαν φοιτητές καλούμε το κράτος, την κοινωνία να στηρίξει το πανεπιστήμιο μας, η παιδεία πρέπει να στηρίζετε με κάθε τρόπο και να μην είναι η εύκολη λύση για αποκοπή χρημάτων. Επιπρόσθετα καλώ τις αρχές του Πανεπιστημίου να διαβεβαιώσουν του φοιτητές του τμήματος Νοσηλευτικής ότι δεν θα υπάρξει καμία υποβάθμιση του πτυχίου μας ή του επιπέδου των σπουδών μας όπως ακούγεται σε ψιθύρους από διάφορους να λέγετε προκαλώντας αναστάτωση σε όλους μας.

    Επίσης την Τετάρτη, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης του  Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας στις  6 του Νοέμβρη στις 9 το πρωί έξω από τη πρυτανεία την ώρα της συνεδρίας της συγκλήτου, την ώρα που θα συζητείται η απόφαση για τη Νοσηλευτική. Να απαιτήσουμε να σταματήσει η μείωση του προϋπολογισμού που δυσκολεύει την λειτουργία του ΤΕΠΑΚ.          
«Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους.»        
(Πλάτων)
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο την δημόσια παιδεία στην Κύπρο. Χτυπώντας την, χτυπάτε και εμάς τους ίδιους τους νέους. 

*Γεν. Γραμματέας ΦΕ.ΤΕ.ΠΑ.Κ
Εκπρόσωπος  φοιτητών στο τμήμα Νοσηλευτικής ΤΕ.ΠΑ.Κ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










106