Κυριάκος Μπαρρής: Ανόητο το σύστημα μεταθέσεων και μετακινήσεων των εκπαιδευτικών


 Τη μεγάλη του απογοήτευση εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΕΔΜΕΚ) και Διευθυντής του Λυκείου Πολεμιδιών, Κυριάκος Μπαρρής, για τις τελευταίες μεταθέσεις και μετακινήσεις των καθηγητών.

Με την ευκαιρία του τέλους της σχολικής χρονιάς στη χθεσινή Τελετή Αποφοίτησης του Λυκείου Πολεμιδιών, στην ομιλία του, ο κ. Μπαρρής μίλησε για «ανόητο σύστημα» και μεταθέσεις και μετακινήσεις εκπαιδευτικών, που γίνονται «για να ικανοποιηθούν περισσότερο οι κανονισμοί παρά οι εκπαιδευτικές ανάγκες.»

Θίγοντας το θέμα της οικονομικής κρίσης και των περικοπών στην παιδεία ο κ. Μπαρρής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εάν συνεχιστούν αυτές οι περικοπές στα δημόσια σχολεία και η υπέρμετρη λιτότητα, που το Υπουργείο και η πολιτεία γενικώς θέλει να εφαρμόσει, τα δημόσια σχολεία της Κύπρου θα περιπέσουν σε μιζέρια και εξαθλίωση. Ακόμα και σε περιόδους κρίσης δεν κάνουν περικοπές στην παιδεία και στην υγεία.»

Με αίσθημα αγάπης και προτροπής προς τους νέους απόφοιτους λυκείου έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας:

«Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και η ανεργία τεράστια. Όμως ως νέοι δεν δικαιούστε να είστε απαισιόδοξοι. Πρέπει να έχετε ελπίδα και αισιοδοξία.»

Ενώ απευθύνθηκε στους γονείς λέγοντας:

«Αγαπητοί γονείς είχαμε υποχρέωση και εμείς οι εκπαιδευτικοί και εσείς οι γονείς να τους βάλουμε φτερά. Τους βάλαμε. Όμως, αν καμιά φορά τα παιδιά κάνουν λάθος και πετάξουν πιο ψηλά απ’ όσο πρέπει και κάψει τα φτερά τους ο ήλιος, να είστε από κάτω για να πέσουν στην αγκαλιά σας.»

Ο πρωτεύσαντας τελειόφοιτος μαθητής, Δημοφάνους Ελευθέριος, στην αντιφώνησή του ευχήθηκε σε όλους τους τελειόφοιτους «καλή συνέχεια, να προοδεύσουμε και να πετύχουμε καθετί που αναζητούμε και ονειρευόμαστε στη ζωή με πίστη στον εαυτό μας και στο Θεό, διότι μόνο τότε μπορούμε να κατακτήσουμε το νόημα στις πραγματικές αξίες της ζωής.»

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης τιμήθηκαν οι Βοηθοί Διευθυντές που αφυπηρετούν με το τέλος της σχολικής χρονιάς: Παναγιώτης Στυλιανού, Μουσικός και Ανδρέας Καραγιάννης, Εμποριολόγος.

Ανάμεσα στα βραβεία και τιμητικά διπλώματα που αποδόθηκαν στους μαθητές που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες, απονεμήθηκε το Βραβείο Μαρίας Ιωαννίδη, από τη Βοηθό Διευθύντρια του σχολείου, Μαρία Ιωαννίδου, στη μνήμη του συζύγου της Αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, Διοικητή Πολεμικού Ναυτικού, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί την 11η Ιουλίου 2011. Το βραβείο απονεμήθηκε στην τελειόφοιτη μαθήτρια που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο μάθημα της Ιστορίας, Γαβριήλ Φοινικούλα.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










191