Κυρίαρχο θέμα για τους βουλευτές οι αδιόριστοι


Ν. Τορναρίτης

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης δήλωσε ότι συμφωνεί πως ο χώρος της παιδείας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι χώρος αντιπαλότητας και μικροκομματικών συλλογών, αλλά πρέπει να είναι ο χώρος που ενώνει την κυπριακή πολιτεία και τις πολιτικές δυνάμεις στον τόπο.
«Σε μια περίοδο άγριας οικονομικής κρίσης, μεγάλων προκλήσεων, προβλημάτων, κινδύνων και αντιπαλοτήτων στο εσωτερικό, δεν έχουμε το δικαίωμα να προσθέσουμε άλλα προβλήματα, αλλά αντίθετα έχουμε υποχρέωση να δουλέψουμε με κοινή στόχευση και πρόγραμμα για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος», πρόσθεσε ο κ. Τορναρίτης.
Επανέλαβε ότι μπορούν να γίνουν μικρές αλλαγές, που μπορεί να δώσουν ουσία, αισιοδοξία και απλά το χαμόγελο στους μαθητές, «φτάνει να αποβάλουμε τη γραφειοκρατία και συντηρητικές νοοτροπίες και πρακτικές και να δουλέψουμε πιο ελεύθερα.

Ο Α. Καυκαλιάς
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Καυκαλιάς αναφέροντας ότι η σχολική χρονιά άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς τόσο σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των σχολείων όσο και τις κτηριακές εγκαταστάσεις και την παροχή των βιβλίων, όπως και σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, είπε ότι ακανθώδες θέμα αποτελεί ο μη διορισμός συμβασιούχων εκπαιδευτικών.
Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Παιδείας έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Παιδείας ότι θα καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να αντιμετωπισθεί το ζήτημα όσο είναι δυνατό.

Γ. Βαρνάβα
Ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα διαβεβαίωσε ότι ως πολιτικές δυνάμεις και ως Επιτροπή θα συνεργαστούν με τον Υπουργό Παιδείας ώστε τα παιδιά και ο τόπος να απολαμβάνουν ένα υγιές σύστημα παιδείας.
Προσθέτοντας ότι έχουν αντιμετωπισθεί πολλά προβλήματα, αλλά παραμένουν ακόμα πολλά προβλήματα άλυτα, είπε ότι υπάρχουν στα σχολεία αρκετά εργοτάξια και πρέπει να επισπευσθούν και ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα πρέπει να επιλυθούν μικρά προβλήματα όπως η παράδοση των βιβλίων.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο μη διορισμός μεγάλου αριθμού συμβασιούχων εκπαιδευτικών και κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να αυξήσει την παρουσία καθηγητών στα σχολεία ώστε να απορροφηθούν οι αδιόριστοι συμβασιούχοι.
Δήλωσε, επίσης, ότι η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις οποιεσδήποτε περικοπές στα θέματα παιδείας, προσθέτοντας ότι σε μια πατρίδα που βρίσκεται υπό κατοχή είναι απαράδεκτη η όποια μείωση στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και κάλεσε την Κυβέρνηση να μειώσει τις δαπάνες από οπουδήποτε αλλού εκτός από το Υπουργείο Παιδείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










508