Λανίτειο Λύκειο-Λύκειο Αγ. Σπυρίδωνα στον τελικό Διαγωνισμού Διαλογικών Συζητήσεων στην Ελληνική


Η  Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας ενημερώνει  ότι η τελική φάση του Διαγωνισμού Διαλογικών Συζητήσεων στην Ελληνική Γλώσσα για μαθητές/τριες Β' και Γ' Λυκείου - θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, στις 11.00 π.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στη Λευκωσία. Θα διαγωνιστούν οι ομάδες του Λανιτείου Λυκείου και του Λυκείου Αγ. Σπυρίδωνα, που αναδείχτηκαν νικήτριες στην Α' Παγκύπρια φάση.

Το θέμα του Διαγωνισμού για την τελική φάση προέρχεται από τη θεματική ενότητα: «Σχολική Ζωή».

Μετά από κλήρωση που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από την Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, το Λύκειο Αγίου Σπυρίδωνα θα υποστηρίξει τη θέση ΥΠΕΡ και το Λανίτειο Λύκειο θα υποστηρίξει τη θέση ΚΑΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι το ειδικό θέμα θα ανακοινωθεί την ημέρα του τελικού Διαγωνισμού, στις 8:00 π.μ., τηλεφωνικά και με τηλεομοιότυπο στα πιο πάνω σχολεία.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν μέχρι είκοσι (20) μαθητές/τριες από κάθε διαγωνιζόμενο σχολείο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δύο (2) μαθητές/τριες από κάθε σχολείο που διαγωνίζεται, δικαιούνται να υποβάλουν από μία ερώτηση προς την αντίπαλη ομάδα. 

Στην τελική φάση προσκαλούνται να παρευρεθούν και να βραβευθούν μαζί με τους/τις καθηγητές/τριες και Διευθυντές/ντριές τους και οι ομάδες του Λυκείου Λινόπετρας και Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας που κατέλαβαν την 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Επίσης, προσκαλούνται να παρακολουθήσουν τον Διαγωνισμό οι Διευθυντές/ντριες (ή εκπρόσωποι αυτών) όλων των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, που πήραν μέρος στην Α' Φάση-Παγκύπρια.

Επισημαίνεται ότι όσα σχολεία επιθυμούν να ενημερωθούν για την αναλυτική τους βαθμολογία στον Διαγωνισμό και τη θέση κατάταξής τους θα πρέπει να το ζητήσουν γραπτώς εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας εγκυκλίου.

Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο το οποίο βραβεύει τους μαθητές/τριες των πρώτων δύο νικήτριων ομάδων με συμμετοχή σε Σύνοδο Ευρωβουλής των Νέων (Euroscola) στο Στρασβούργο.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ευχαριστεί το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο αθλοθετεί τον Διαγωνισμό. Επίσης, ευχαριστεί και τους/τις μαθητές/τριες των σαράντα οκτώ (48) σχολείων που έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό και τους/τις καθηγητές/τριές τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν, τον χρόνο που αφιέρωσαν, τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην επιτυχία του θεσμού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται και προς τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολείων που ενθάρρυναν τη συμμετοχή των μαθητών/τριών τους, καθώς και τους/τις Διευθυντές/ντριες των Συντονιστικών Σχολείων κάθε επαρχίας για την ανάληψη της διοργάνωσης της Α' Φάσης του Διαγωνισμού, για όλες τις διευκολύνσεις που παρείχαν και για τη φιλοξενία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










197