Λειτουργούν και φέτος τα Καλοκαιρινά Προγράμματα Απασχόλησης Παιδιών σε 6 Ειδικά Σχολεία


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στην ανάγκη για δημιουργική απασχόληση, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, των παιδιών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία, θα συνεργαστεί και τη φετινή σχολική χρονιά με έξι Δήμους, παγκύπρια, για εφαρμογή καλοκαιρινού προγράμματος απασχόλησης στο πλαίσιο του θεσμού του «Ανοικτού Σχολείου».

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, σε έξι Ειδικά Σχολεία, προσφέροντας ποιοτικά προγράμματα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και εντάσσεται στις προσπάθειες του ΥΠΠ για εισαγωγή καινοτόμων ποιοτικών προγραμμάτων, τα οποία θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και αναδόμηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Συγκεκριμένα, τα Ανοικτά Σχολεία (Α.Σ) Λευκωσίας, Στροβόλου, Μέσα Γειτονιάς, Αγίου Αθανασίου, Λάρνακας και Αγ. Νάπας θα εφαρμόσουν προγράμματα στον χώρο των Ειδικών Σχολείων Λευκωσίας, Ευαγγελισμού, Ειδικού Σχολείου Παιδικού Αναρρωτηρίου Ερυθρού Σταυρού, Απ. Λουκά. Αγ. Σπυρίδωνα και Απ. Βαρνάβα, σε συνεργασία με το ΥΠΠ, τους οικείους Δήμους, το διευθυντικό προσωπικό των Ειδικών Σχολείων και τους Συνδέσμους Γονέων.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού πέρα από την επιπρόσθετη επιχορήγηση που προσφέρει στα Α.Σ, παραχωρεί τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό των Ειδικών Σχολείων και μεριμνά ώστε το ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό που εργοδοτείται εκεί, να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα της θέσης του και κατά την περίοδο λειτουργίας του Καλοκαιρινού Προγράμματος με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών  των παιδιών που λαμβάνουν μέρος σε αυτό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










214