Λήξη του Προγράμματος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Νότιας Ρωσίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου 2018-2019


Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.) του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Π.Α.Ν), πραγματοποίησε στις 29 Ιουλίου 2019 την Τελετή Λήξης του Προγράμματος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Νότιας Ρωσίας 2018-2019.

Το Πρόγραμμα, κατά τη φετινή χρονιά 2018-2019, παρακολούθησαν είκοσι (20) υπότροφοι εκπαιδευτικοί, με καταγωγή από περιοχές της Νότιας Ρωσίας (Κρασνοντάρ, Γκελεντζίκ, Καμπαρντίνκα, Εσσεντουκί, Αρχίπο-Όσιποφκα, Κρίμσκ, Νοβοροσσίσκ).

Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν να βοηθήσει τους/τις εκπαιδευτικούς να εμβαθύνουν με συστηματικό τρόπο στους κανόνες λειτουργίας της ελληνικής γλώσσας και να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης. Παράλληλα, αποσκοπούσε στη γνωριμία με πτυχές της ελληνικής και κυπριακής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού.

Το Πρόγραμμα άρχισε στις 16 Ιουλίου 2019 με καθημερινές συναντήσεις από τις 09:00 μέχρι τις 13:00, και ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου 2019. Η έμφαση δόθηκε σε μεθόδους διδασκαλίας λεξιλογίου, γραμματικής, κατανόησης και παραγωγής προφορικού και γραπτού λόγου στη βάση της σύγχρονης έρευνας και βιβλιογραφίας. Το πρόγραμμα των σεμιναρίων συμπληρώθηκε με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, μουσεία και μοναστήρια της Κύπρου, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες μια βιωματική γνώση και εμπειρία από το νησί.

Σύμφωνα με την ανατροφοδότηση των συμμετεχουσών/συμμετεχόντων, το πρόγραμμα τους/τις άφησε εξαιρετικά ευχαριστημένους/ευχαριστημένες. Δήλωσαν ότι μέσα από το πρόγραμμα βελτίωσαν σε μεγάλο βαθμό τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα και ταυτόχρονα ως εκπαιδευτικοί εμπλούτισαν τις μεθοδολογικές τους επιλογές, γνώσεις και εμπειρίες. Δήλωσαν επίσης την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες τους για τη φιλοξενία, προς το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










200