Λιλλήκας: Μέγα λάθος να συζητούμε τα εκπαιδευτικά ζητήματα μεμονωμένα


Για τη Συμμαχία Πολιτών υπάρχει η αναγκαιότητα για μεταρρύθμιση του καταλόγου διοριστέων, αλλά η όποια μεταρρύθμιση, ο όποιος εκσυγχρονισμός του όλου συστήματος θα πρέπει να χαρακτηρίζεται και από κοινωνική ευαισθησία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ. Λιλλήκας που μιλούσε μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΕΛΜΕΚ και με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Θέμη Πολυβίου είπε πως "βρίσκουμε το όλο ζήτημα εντελώς άκαιρο και διερωτόμαστε για τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας να το εγείρει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή"

Με δεδομένες, σημείωσε, και τις πρόνοιες του μνημονίου της τρόικας και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυπριακή Κυβέρνηση πως οι προσλήψεις για τα επόμενα πέντε-έξι χρόνια θα είναι ελάχιστες στην δημόσια εκπαίδευση και γίνεται όλη αυτή η συζήτηση για ζήτημα το οποίο δεν θα έπρεπε να αποτελεί σήμερα πρώτη προτεραιότητα.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου είπε πως εξέφρασαν στον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών τις ενστάσεις τους για συγκεκριμένες πρόνοιες και στην φιλοσοφία του όλου σχεδίου.

"Εκείνο που έχουμε ξεκαθαρίσει όπως και στα άλλα κόμματα είναι ότι η βασική προϋπόθεση για εμάς είναι να μην αδικηθούν οι συνάδελφοι που είναι αυτή την στιγμή και προσφέρουν στην εκπαίδευση και δεν είναι μόνιμοι και παράλληλα τεκμηριωμένα καταθέσαμε την θέση μας σε ότι αφορά και το θέμα των εξετάσεων ότι για εμάς με το συγκεκριμένο σύστημα δεν μπορεί να επιλεγεί ο σωστός εκπαιδευτικός, ο ικανός εκπαιδευτικός", σημείωσε.

Ο κ. Λιλλήκας, είπε ότι εμείς ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε μέγα λάθος να συζητούμε τα εκπαιδευτικά ζητήματα μεμονωμένα και αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ένα εκσυγχρονισμό ο οποίος πρέπει να στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης παιδείας στα παιδιά.

Ανέφερε ότι ο κατάλογος διοριστέων θα πρέπει να είναι μια από τις πτυχές ενός τέτοιου ολοκληρωμένου σχεδίου.

"Υπάρχει το ζήτημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, των υποδομών, τα ζητήματα της αξιολόγησης ή της μετεκπαίδευσης των εκπαιδευτικών. Όλα αυτά τα ζητήματα κατά την δική μας αντίληψη θα πρέπει να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Να το συζητήσουμε για να επέλθει και η αναγκαία συναίνεση μέσα από τον διάλογο αλλά όχι πρόσκαιρες λύσεις σε μεμονωμένα προβλήματα χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα για την παιδεία", πρόσθεσε.

Ο κ. Λιλλήκας είπε τέλος πως "υπάρχουν ομάδες εκπαιδευτικών που έχουν εγκαταλείψει την εργασία τους, οι οποίοι έχουν κάνει την αναγκαία επιμόρφωση και εργάζονται σήμερα στο δημόσιο και δεν μπορεί να παραγνωρίζεται αυτή η ανθρώπινη διάσταση ιδιαίτερα μέσα στις σημερινές συνθήκες όπου γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι ένας που μπαίνει στην ανεργία να αποκατασταθεί επαγγελματικά".

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου εξέφρασε την ικανοποίηση της Οργάνωσης του για την θέση του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών για το συγκεκριμένο θέμα.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










190