Μάριος Παντελή: Να υποβληθεί αίτημα για εξαίρεση της παγοποίησης των προαγωγών στην παιδεία


 «Η οικονομική κρίση, δυστυχώς, έχει αλλάξει τις προτεραιότητες και τους στόχους μας ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως γονείς. Αυτή τη στιγμή, χρέος και καθήκον μας είναι να προστατεύσουμε τη δημόσια παιδεία του τόπου μας, αντιδρώντας σε πολιτικές λιτότητας και περικοπών στην Παιδεία». Αυτό τόνισε τη Δευτέρα το βράδυ μιλώντας στο συνέδριο Κίνησης Δασκάλων Νηπιαγωγών ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία στη Λεμεσό ο πρόεδρος της Κίνησης και πρόεδρος της ΠΟΕΔ Λεμεσού, Μάριος Παντελή.  

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «πρακτικές και εισηγήσεις όπως αυτές που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση του ΔΝΤ για την Κύπρο και οι οποίες μιλούν για αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και απολύσεις εκπαιδευτικών μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Ευτυχώς αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται ούτε στο μνημόνιο αλλά ούτε και στο τραπέζι του διαλόγου».

Ακολούθως επισήμανε:   

«Ταυτόχρονα, κάθετα αντίθετους μας βρίσκει και η τελευταία απόφαση της Βουλής για πάγωμα των προαγωγών αλλά και των μονιμοποιήσεων. Η Βουλή προχώρησε στη λήψη αυτής της απόφασης χωρίς τη διεξαγωγή κοινωνικού διαλόγου και χωρίς τη μελέτη των αρνητικών επιπτώσεων. Τονίζω ότι, τόσο οι προαγωγές όσο και οι μονιμοποιήσεις δεν επιφέρουν κανένα επιπλέον οικονομικό κόστος στο κράτος αφού θα γίνονταν για κάλυψη οργανικών θέσεων που ήδη υπάρχουν και κενώνονται λόγω αφυπηρετήσεων. Η μη πραγματοποίηση των προαγωγών θα δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ιδιαίτερα στην προδημοτική εκπαίδευση, και θα αναπτύξει το αίσθημα αδικίας μεταξύ των συναδέλφων που ήταν υποψήφιοι για προαγωγή.

Για τους παραπάνω λόγους καλώ το ΥΠΠ όπως άμεσα ενεργοποιήσει την πρόνοια της συγκεκριμένης νομοθεσίας για εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων προαγωγών και μονιμοποιήσεων υποβάλλοντας αιτιολογημένο αίτημα στον Υπουργό Οικονομικών, για να ξεκινήσει η διαδικασία αποπαγοποίησης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










204