Με δυσκολία η εξυπηρέτηση στις τράπεζες χιλιάδων συνταξιούχων, που σχηματίζουν μεγάλες ουρές


ΑΘΗΝΑ -Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι σχηματίζουν από νωρίς σήμερα μεγάλες ουρές έξω από περίπου 1000 υποκαταστήματα τραπεζών σε όλη τη Ελλάδα  για να λάβουν ένα μέρος της σύνταξής τους, που αντιστοιχεί σε 120 ευρώ.
Η ειδική αυτή ρύθμιση γίνεται για όσους συνταξιούχους  δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες. Και επειδή ατοί είναι παρά πολλοί, οι εξυπηρέτησή τους θα γίνει κατά αλφαβητική σειρά.
Σήμερα, Τετάρτη, εξυπηρετούνται όσων έχουν επώνυμου που αρχίζει από Α έως και Ι. Την Πέμπτη, από Κ-Μ, και την Παρασκευή από Ν-Ω.
Δύο είναι οι τράπεζες που εξυπηρετούν τους συνταξιούχους με το σύστημα της αλφαβητικής σειράς – η Εθνική και η Alpha. H Πειραιώς ανακοίνωσε ότι εξυπηρετεί όποιον προσέλθει, το ίδιο και η Eurobank.
Μερικές τράπεζες φροντίζουν να εκδώσουν επί τόπου νέες κάρτες ανάληψης στους συνταξιούχους. Πολλοί όμως, ιδίως οι γηραιότεροι,  δεν τις θέλουν. Προτιμούν να χρησιμοποιούν τα τραπεζικά τους βιβλιάρια.
Σχεδόν σε όλες τις τράπεζες εκδηλώνεται δυσφορία και οργή από τους συγκεντρωμένους συνταξιούχους, πολλοί με τους οποίους συνομίλησε το ΚΥΠΕ είπαν ότι τα έτσι κι αλλιώς λιγοστά χρήματα που λαμβάνουν, τα προορίζουν περισσότερο για τα παιδιά και τα εγγόνια τους.
Ο  Εφραίμ Εκτσίογλου, 80 χρονών, μικρασιατικής καταγωγής, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος (παλιός νυχτοφύλακας σε υπουργείο), είπε ότι έχει δύο παιδιά και ένα εγγόνι στην ανεργία, «και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καλύπτουμε εμείς την διατροφή τους». Πρόσθεσε ότι μόλις πάρει τα 120 ευρώ, θα πάει στην κεντρική αγορά του Ρέντη να αγοράσει «κιμά, όσπρια, χόρτα και αλεύρι».
H πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη δήλωσε πως αν χρειαστεί, οι τράπεζες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανοίξουν πρόσθετα υποκαταστήματα, και ότι για αρκετά υποκαταστήματα προβλέπεται παράταση ωραρίου μέχρι τις 19:00.

(ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










135