Με το λάπτοπ και χωρίς βιβλία θα πηγαίνουν μια φορά τη βδομάδα οι μαθητές στο σχολείο


Πρόκειται για μια καινοτόμο απόφαση του υπουργού Παιδείας Γιώργου Δημοσθένους. Ανοίγοντας τα χαρτιά του στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα WWW.PAIDEIA-NEWS.COM μας είπα για το σχέδιό του:

Τις επόμενες μέρες θα σταλεί στους διευθυντές των σχολείων εγκύκλιος, με την οποία θα δίνονται οδηγίες για την εφαρμογή του πλάνου. Κατ’ αρχήν, όπως μας εξηγεί ο κ. Δημοσθένους, αυτή η καινοτομία θα εφαρμοστεί για τους μαθητές της γ’ γυμνασίου και α’ β’ Λυκείου, οι οποίοι έχουν ήδη αγοράσει με επιχορήγηση λάπτοπ.

Οι διευθυντές θα κάνουν το πρόγραμμά τους με τους υπεύθυνους τμήματος, ώστε εναλλάξ, κάποια τμήματα να πηγαίνουν στο σχολείο μια φορά την εβδομάδα μεταφέροντας μόνο τον υπολογιστή τους. Την ημέρα αυτή ο οι μαθητές, θα έχουν στο πρόγραμμά τους μαζί με τα άλλα μαθήματά τους και εκείνο Πληροφορικής ενώ κάποια μαθήματα μπορεί να γίνονται μέσω dvd.

Ο κ. Δημοσθένους υπογραμμίζει ότι με αυτό τον τρόπο, δε σημαίνει ότι το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το ρόλο των βιβλίων, τα οποία θα εξακολουθήσει να δίνει στους μαθητές .

Επίσης, με αυτό τον τρόπο, θα εκλείψει και το φαινόμενο που παρατηρείται, κάποιοι να παίρνουν τα χρήματα της επιχορήγησης και ν’ αγοράζουν για άλλα πρόσωπα τον υπολογιστή, αντί για τους μαθητές.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


103