Mea culpa; Αστειότητες!


ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΟΥ Α. ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ*

«Τούτες τις κρίσιμες ώρες δηλώνω παρών, νιώθω έτοιμος να διεκδικήσω το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας (…). Για να αποκαταστήσουμε την κοινωνική συνοχή, κτίζοντας ένα κράτος προνοίας. Ένα κράτος που δεν θα ανέχεται τη διαφθορά και δεν θα συγχωρεί την αναξιοπιστία».

11 Φεβρουαρίου 2012, Εξαγγελία υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη

Έχουν περάσει 12 μήνες από τότε που ο κ. Αναστασιάδης, ασκώντας συνειδητά μια κλιμακούμενη, ακραία, ισοπεδωτική και μηδενιστική πολιτική, έθεσε τον εαυτό του ενώπιον του λαού, ζητώντας την ψήφο του.

Δήλωσε παρών και έτοιμος. Και ήταν όντως! Έτοιμος να απαλλαγεί από κάθε προσωπικό βαρίδι του παρελθόντος. Βλέπετε, η ιστορία του δεν είναι «λευκή». Έστω, δεν έχει ένα καθαρό πολιτικό μητρώο.

Και ήταν όντως! Έτοιμος να εγκαταλείψει τη διαχρονική βάση επίλυσης του Κυπριακού για τον προσεταιρισμό ακραίων δυνάμεων. Έτοιμος να γίνει Συντονιστής και όχι Πρόεδρος. Άλλωστε, η πρότασή του για διορισμό διαπραγματευτή στο Κυπριακό τι άλλο δηλώνει, πέραν της παραδοχής για την ανικανότητά και την έλλειψη εμπιστοσύνης που του αναγνωρίζει ο λαός;

Έτοιμος να εκβιάσει την υπογραφή της όποιας δανειακής σύμβασης, απειλώντας με ποινικές και αστικές ευθύνες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτοιμος να υποσκάψει τις διαπραγματεύσεις προς όφελος των ξένων δανειστών. Έτοιμος να διοργανώσει φιέστες υποστήριξης σε βάρος των δικαιωμάτων της Κύπρου και του λαού της. Έτοιμος να απολογηθεί για όσα έκανε και δεν μετάνιωσε, όσα έκανε και δήθεν μετάνιωσε. Έτοιμος ακόμα και να απολογηθεί για όσα πιθανόν να κάνει.

Mea culpa, Κυπριακέ λαέ! Χώνεψέ το!

Mea culpa για την υπεράσπιση των πραξικοπηματιών. Mea culpa για την ίδρυση και διαχείριση εταιρειών που ενεπλέχθησαν στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Mea culpa για την εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις ροζ βίζες. Mea culpa για την καταγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Mea culpa για τις Μικρασιατικές Καταστροφές και τους όρκους στα Ευαγγέλια. Μea culpa για τις προσβολές στον Τάσσο, στον κόσμο του ΔΗ.ΚΟ. Εν κατακλείδι; Mea culpa!

Υπόσχεται ένα κράτος που να αποκαθιστά την κοινωνική συνοχή, ένα κράτος κοινωνικής προνοίας. Με οριζόντιες περικοπές, μείωση των κοινωνικών παροχών, κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων, κατακερματισμό των εργασιακών δικαιωμάτων, με «έξυπνες» και ευέλικτες μορφές εργασίας, ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τερματισμό του «αστόχευτου λαϊκισμού» της δωρεάν δημόσιας ανώτατης παιδείας.

Mea culpa, Κυπριακέ Λαέ! Μέχρι τις εκλογές…

Υπόσχεται ένα κράτος που δεν θα δέχεται τη διαφθορά και δεν θα συγχωρεί την αναξιοπιστία.

Σαφέστατα! Ένας κράτος δικαίου, στο οποίο ο υποψήφιος Πρόεδρος και το δικηγορικό του γραφείο δέχονται χορηγίες χιλιάδων ευρώ από ιδιωτικές Τράπεζες, παίρνουν δάνεια μαμούθ από ρωσική τράπεζα που εμπλέκεται σε υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με ενέχυρο μετοχές μερικών χιλιάδων ευρώ, που κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από αγοραπωλησίες μετοχών.

Mea culpa, Κυπριακέ Λαέ! Μέχρι τις εκλογές…

Στις επερχόμενες εκλογές δεν υπάρχουν διλήμματα. Απέναντι στον οπισθοδρομισμό, την ανειλικρίνεια και τις ψευδολογίες, απάντηση αποτελεί η ειλικρίνεια και η εντιμότητα. Η αξιοπιστία και η συνέπεια. Ο πρότερος καθαρός πολιτικός βίος. Οι σύγχρονες απαντήσεις. Πέραν από βαρίδια του παρελθόντος και από επίπλαστες συγγνώμες. Μακριά από το λαϊκισμό, τις ανοητολογίες και τις φανφάρες.

Σήμερα, έχουμε ανάγκη από ένα καλύτερο μέλλον. Και το μέλλον αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο ο Σταύρος Μαλάς. Απορρίπτοντας τη διχοτόμηση και θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την επανένωση της πατρίδας μας στη βάση αρχών. Για διατήρηση και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων. Για ρεαλιστικές πολιτικές ανάπτυξης, μακριά από την λιτότητα.  Εγγύηση ότι ο φυσικός μας πλούτος θα αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού και όχι των ολίγων. Μακριά από ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Για στήριξη των νέων επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για επένδυση στην έρευνα και στην καινοτομία. Για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Για ενίσχυση του τομέα της δημόσιας υγείας.

Στις 17 του Φλεβάρη ψηφίζουμε και απαντούμε. Ψηφίζουμε τη νέα πρόταση που θα μας οδηγήσει στο μέλλον! Στη νέα εποχή, μία είναι η επιλογή: Νέος ηγέτης, Σύγχρονος, Αξιόπιστος για το λαό! Ο Σταύρος Μαλάς δηλώνει παρών! Να μην λείψει κανείς!

Y: Κι όσο για τα mea culpa; Αστειότητες!

Μέλος Κ.Σ. ΕΔΟΝ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










132