Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Α΄ Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο «Μικροί Ερευνητές για το Περιβάλλον»


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Α΄ Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο «Μικροί Ερευνητές για το Περιβάλλον» που διοργάνωσε το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ΚΥΚΠΕΕ της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού το Σάββατο 27Μαΐου, 9:00 -13:00. Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού και υποστηρίχθηκε από τους πιο κάτω συνεργαζόμενους φορείς:

  • Ερευνητική Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου
  • Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick
  • Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
  • CYMEPA – Φίλοι της Θάλασσας

Στο συνέδριο 26 μαθητικές ομάδες από 24 Δημοτικά σχολεία από όλη την Κύπρο παρουσίασαν τις περιβαλλοντικές δράσεις και εργασίες που σχεδίασαν και εκπόνησαν κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017. Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 350μικροί ερευνητές για το περιβάλλον και δεκάδες εκπαιδευτικοί που παρουσίασαν προφορικές παρουσιάσεις, ενημερωτικές αφίσες και κατασκευές, τραγούδια, βίντεο, θεατρικά δρώμενα και χορούς.

Την κεντρική ομιλία του συνεδρίου έκανε η Επίκουρη Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Τμήμα Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick Δρ Χρυσάνθη Κάτζη – Μπελτράν με θέμα «Νοιάζομαι».

Οι εργασίες των «Μικρών ερευνητών για το περιβάλλον» εντάσσονταν σε 9 θεματικές ενότητες: Απορρίμματα, Περιβάλλον και Πολιτισμός, Βιοποικιλότητα, Φτώχεια, Παραγωγή και Κατανάλωση, Δάσος, Αστική Ανάπτυξη, Ενέργεια και Τουρισμός.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










131