Μειωμένα τέλη στα κινητά για «εύλογη χρήση» στην ΕΕ από Ιούνιο του 2017


 Πέραν των μειώσεων στα τέλη περιαγωγής που θα ισχύσουν από το τέλος Απριλίου, οι καταναλωτές στην ΕΕ θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους οπουδήποτε και θα πληρώνουν όσο θα πλήρωναν αν ήταν στη χώρα τους, αλλά στο λεγόμενο πλαίσιο της "εύλογης χρήσης".
Ο Επίτροπος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΡΗΕΤ) Γιώργος Μιχαηλίδης εξήγησε ότι ότι από τον Ιούνιο του 2017 θα δικαιούται ο οποιοσδήποτε να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του οπουδήποτε στην Ευρώπη και θα πληρώνει όσο θα πλήρωνε αν βρισκόταν στην χώρα του, πχ στην Κύπρο.
“Βεβαίως μέσα στη λεγόμενη "εύλογη χρήση", θα έχεις κάποιες μέρες, ώρες ή λεπτά που θα δικαιούσαι να κάνεις χρήση που θα υπάρχει χρέωση σαν να ήσουν στην χώρα σου, μετά από αυτό τον χρόνο της εύλογης χρήσης – που θα υπολογιστεί από ομάδες από τους ρυθμιστές- πλέον θα χρεώνεσαι όσο και μετά τον Απρίλη του 2016 που θα επέλθουν οι μειώσεις στα τέλη περιαγωγής”, ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.
Ανέφερε ότι τα τέλη περιαγωγής θα μειωθούν από το τέλος Απριλίου ( μηνύματα, κλήσεις κ.ο.κ) και ότι η μείωση αυτή δεν θα είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο θεωρείται σημαντική για τους καταναλωτές.
Ο κ. Μιχαηλίδης μιλούσε στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε την Τετάρτη στους λειτουργούς των ΜΜΕ.
Σε σχέση με το δίκτυο επόμενης γενεάς, ανέφερε ότι έγινε ήδη ανάλυση για τους τομείς στους οποίους η Κύπρος πρέπει να δουλέψει περισσότερο, π.χ. την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων για να δημιουργήσουμε την ανάγκη για το δίκτυο αυτό.
“Τα δίκτυα μπορούν να δώσουν ψηλές ταχύτητες 30mpb per second έως και 100. Ειναι καλά να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και ευρωπαϊκοί στόχοι για το Digital Agenda Europe, που μιλάμε για 30mg κάλυψη παγκυπρίως και 50% των νοικοκυριών να δουλεύουν με ταχύτητες 100mpb per second. Αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά από όλους μας για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτή την ανάγκη, ώστε να μπορέσει να κάνει και ο πάροχος αυτή την επένδυση”, σημείωσε ο Επίτροπος.
Για το θέμα του ανοικτού δικτύου εξήγησε ότι το διάταγμα που έχει εκδοθεί ουσιαστικά σημειώνει ότι κανένας πάροχος δεν θα δικαιούται να φιλτράρει οτιδήποτε.
“Δηλαδή όλες οι υπηρεσίες που παίρνεις ως καταναλωτής θα πρέπει να τις παίρνεις με την καλύτερη ταχύτητα που θα μπορούσες να τις πάρεις, το άλλο είναι ότι διασφαλίζονται τα δικαιώματα του καταναλωτή και ότι ο καταναλωτής δικαιούται να πάρει πληροφόρηση από το διαδίκτυο, να δώσει πληροφόρηση, να σχεδιάσει εφαρμογές και να τις χρησιμοποιήσει και να το χρησιμοποιήσει (το διαδίκτυο) με οποιαδήποτε συσκευή επιθυμεί, άρα δεν πρέπει να υπάρχει οποιασδήποτε τρόπος να κατευθύνεις τους καταναλωτές”, εξήγησε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










782