Μειώνεται ο αριθμός των μαθητών στα δημοτικά, αυξάνεται στα νηπιαγωγεία


 

Σύμφωνα με τον κ. Νεοκλέους, η διαφορά των 333 μαθητών, δεν οφείλεται αποκλειστικά στη μείωση του αριθμού των παιδιών της Α τάξης (πρωτάκια) αφού: Πέρσι ανέρχονταν σε 8.226 ενώ φέτος μειώθηκαν στα 8.177. Παρουσιάστηκε δηλαδή μείωση μόνο κατά 49.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσα θα υπάρξει πρόβλημα με αδιόριστους δασκάλους, λόγω της μείωσης του αριθμού των μαθητών είπε ότι, όπως δείχνουν θα στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας για ν’ απορροφηθούν όλοι. Σημείωσε μάλιστα ότι σε αυτό βοηθούν και οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για πρόωρη αφυπηρέτηση.

Σε ότι αφορά την δημόσια Προδημοτική ο αριθμός των παιδιών που θα φοιτήσουν είναι αυξημένος σε σύγκριση με πέρσι και αυτό δεν είναι άσχετο με την οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα πέρσι πήγαιναν στα δημόσια νηπιαγωγεία, 10.778 παιδιά ενώ φέτος ανήλθαν στις 11.250. Παρουσιάζεται δηλαδή μια αύξηση 472 μαθητών. Η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται στην Α κατηγορία (4χρόνων και 8 μηνών μέχρι 5χρόνων και 8 μηνών). Πέρσι υπήρχαν 6,871 παιδιά ενώ φέτος ανήλθαν στα 7.356. σημειώθηκε δηλαδή αύξηση κατά 485 παιδιά. Τα πρωτάκια αυξήθηκαν από 554 που ήταν πέρσι σε 620 φέτος (αύξηση 66 παιδιών)

Σημειώνεται ότι ακόμη υπάρχουν κοινότητες που θα υποβάλουν αίτηση για να ενταχθούν σε κοινοτικά νηπιαγωγεία, ζητώντας από το κράτος την επιχορήγηση που δικαιούνται.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










224