Μετακινούνται οριστικά οι μαθητές της Α και Β τάξης του Νικολαϊδειου Γυμνασίου


Εντός της εβδομάδας θα αποφασίσει τελεσίδικα το Υπουργείο Παιδείας για το μέλλον των σχολείων της Πάφου. Στη σημερινή ευρεία σύσκεψη στο Α` Λύκειο Πάφου υπό την προεδρία του Υπουργού  Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή  κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το Νικολαϊδειο Γυμνάσιο, το οποίο δεν θα λειτουργήσει την επόμενη χρονιά στο χώρο που λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Καδής δήλωσε ότι άκουσε τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων ενώ και το Υπουργείο παρουσίασε όλες τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις. Δεν υπάρχει  υπαλλακτική λύση, πρόσθεσε, που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Το δεδομένο, συνέχισε, είναι ότι το Νικολαϊδειο, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του πρώην Τουρκοκυπριακού Γυμνασίου παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας και δεν μπορεί να λειτουργήσει την επόμενη χρονιά και θα πρέπει να εγκαταλειφθεί. Συνεπώς τα παιδιά της Α` και Β τάξης που φοιτούσαν στο σχολείο αυτό θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλο χώρο. Ο κ. Καδης αναγνώρισε ότι υπάρχουν έντονες και διαφορετικές απόψεις από τους ενδιαφερόμενους ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Είναι αδύνατον, είπε, να κτιστούν σχολεία σε λίγες μέρες και είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν όλοι. 
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνδέσμων γονέων σχολείων μέσης εκπαίδευσης Πάφου και πρόεδρος του συνδέσμου του Νικολαϊδειου Γυμνασίου Βάσος Βασιλείου εξέφρασε την ευχή το Υπουργείο να λάβει την πιο ανώδυνη λύση σύντομα για να  ξεκινήσει η προετοιμασία για την νέα χρονιά.
Η πρόεδρος της σχολικής εφορείας Πάφου Μαρία Ζαβρου διευκρίνισε ότι στο χώρο που λειτουργεί το Νικολαϊδειο και που αποτελεί τ/κ περιουσία αποκλείεται η ανέγερση νέου σχολείου. Αυτό όμως που διαπιστώνεται από όλους, τόνισε, είναι η ανάγκη να λειτουργεί στο κέντρο της πόλης ενός γυμνασίου και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να είναι οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, κατέληξε η πρόεδρος της σχολικής εφορείας Πάφου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











149