ΜΕΤΩΠΟ ΗΒ: «Η ΚΟΠ προωθεί την αναγνώριση του ψευδοκράτους»


Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου με ανακοίνωση του αναφέρει ότι παρά τις αντιδράσεις, μετά την πρώτη συνάντηση, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν λέει να αλλάξει την προκλητική στάση που τηρεί τους τελευταίους μήνες όσον αφορά τις συναντήσεις που έχει με την λεγόμενη «τουρκοκυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου».
Αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΜΕΤΩΠΟ:
«Μετά τις συναντήσεις στις ελεύθερες περιοχές τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Λεμεσό, και το Δεκέμβριο στα γραφεία της ΚΟΠ, χωρίς κανένα δισταγμό και με κάθε προκλητικότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου συνάντηση με την λεγόμενη «ομοσπονδία ποδοσφαίρου» στα κατεχόμενα μας εδάφη. Σημαντικό είναι να αναφερθεί το γεγονός ότι μαζί τους, σύμφωνα με πληροφορίες, στα κατεχόμενα μας εδάφη μετέβη και παρατηρητής της ΟΥΕΦΑ («UEFA») γεγονός που δίνει άρωμα νομιμοποίησης στις συναντήσεις. 
Θεωρούμε ότι οι εν λόγω συναντήσεις της ΚΟΠ με την «Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου», μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα και ως εκ τούτου καθίστανται εξαιρετικά επικίνδυνες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η συνάντηση ήταν σήμερα πρωτοσέλιδο στα έντυπα μέσα των κατεχομένων. Το κατοχικό καθεστώς λαχταρά και εκμεταλλεύεται πολιτικά και επικοινωνιακά κάθε κίνηση, έμμεσης και/ή άμεσης, αναγνώρισης αυτού.
Η ΚΟΠ όφειλε να γνωρίζει, ότι οι συζητήσεις με μια «Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου», της οποίας η ύπαρξη οφείλεται στην βάρβαρη και παράνομη Τούρκικη εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή, είναι τουλάχιστον απαράδεκτες, αν όχι εγκληματικές, αφού αναγνωρίζεται έτσι ένα θεσμικό όργανο του παράνομου κατοχικού καθεστώτος.
Τυχόν συνέχεια αυτών των συναντήσεων καθώς και οποιαδήποτε συνομιλία με παρόμοιες «ομοσπονδίες των Τουρκοκυπρίων» υποσκάπτει κατά κύριο λόγο την Κυπριακή Δημοκρατία, την ίδια την ΚΟΠ αλλά και τις άλλες επίσημες αθλητικές Ομοσπονδίες του κράτους. Με τέτοιες ενέργειες δίνεται η εντύπωση στο εξωτερικό και καλλιεργείται η συνείδηση στο εσωτερικό, ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστές, νόμιμες και ισότιμες Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου. Κατ’ επέκταση τέτοιου είδους ενέργειες προωθούν άμεσα την νομιμοποίηση της διχοτόμησης και των τετελεσμένων της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974.
Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου θεωρεί ότι οι εν λόγω συναντήσεις αποτελούν αγκάθι στην προσπάθεια μας για απελευθέρωση της Κύπρου και απαιτεί τον άμεσο τερματισμό τους. Καλούμε τα Κυπριακά ποδοσφαιρικά σωματεία να αντιδράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στις διχοτομικές ενέργειες της ΚΟΠ γιατί εκτός του ότι είναι επικίνδυνες από πλευράς υπόστασης του Κυπριακού ποδοσφαίρου, είναι επικίνδυνες και για την ίδια την υπόσταση του μόνου αναγνωρισμένου κράτους στη νήσο μας, της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τέλος, καλούμε το κοινό να μην ανεχθεί τις επαναπροσεγγιστικές «επιθέσεις αγάπης» με πρόσχημα τη δήθεν «ενοποίηση» του Κυπριακού ποδοσφαίρου, οι οποίες υποβαθμίζουν το Εθνικό ζήτημα εισβολής και κατοχής σε δικοινοτική διαφωνία, όπως πολλοί άλλωστε προσπαθούν για χρόνια να μας πείσουν».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










138