Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα είναι έτοιμο τo νέο ωρολόγιο πρόγραμμα


Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας με θέμα τα αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος Υπουργός Παιδείας, η Γενική Διευθύντρια, οι Διευθυντές Δημοτικής και Τεχνικής, ο Αν. Διευθυντής Μέσης, η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού και οι πρόεδροι των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.
Όπως δήλωσε στο  Paideia-News ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος υπήρξε ομοφωνία ότι πρέπει, πριν ετοιμαστούν τα νέα αναλυτικά προγράμματα για το Λύκειο να προηγηθούν τα ωρολόγια προγράμματα. Επισημάνθηκε μάλιστα ότι αυτή ήταν και η εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης Αναλυτικών Προγραμμάτων για τη σωστή πορεία των πραγμάτων. Η ΟΕΛΜΕΚ εξέφρασε τον προβληματισμό της για τη μείωση των ωρών διδασκαλίας της Γλώσσας και των Μαθηματικών στη Δημοτική.
Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας θα θεσπίσει κανονισμούς για συγγραφή και αξιολόγηση των σχολικών εγχειριδίων και των βιβλίων που έρχονται από την Ελλάδα.
Συμφωνήθηκε τέλος ότι μέχρι το τέλος    της τρέχουσας σχολικής χρονιάς θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και θα είναι έτοιμα  τα ωρολόγια προγράμματα.    




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










150