Μήνυμα ΠΟΦΕΝ για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς


Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), με ανακοίνωσή της, εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους νεοεισερχόμενους φοιτητές στις Δημόσιες  Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κύπρου, Ελλάδας και στις Στρατιωτικές και Δραματικές Σχολές. «Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας διέρχεται μια βαθύτατη οικονομική κρίση, η επένδυση στην παιδεία, την έρευνα  και την καινοτομία, είναι βασικές προϋποθέσεις δημιουργίας συνθηκών ανάπτυξης» προσθέτει η ΠΟΦΕΝ και συνεχίζει.

Είναι φανερό, ότι, πέραν από ευχολόγια και εμμονές σε δογματικές αντιλήψεις, απαιτείται άμεσα μια αντικειμενική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων που παράγει το εκπαιδευτικό μας σύστημα σε σχέση με τις δαπάνες που γίνονται. 

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) στηρίζει την κάθε προσπάθεια η οποία θα θέτει σε προτεραιότητα την ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας, όπως ο εκσυγχρονισμός της υφιστάμενης διαδικασίας προσλήψεων και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αλλά και της διασύνδεσης της δημόσιας παιδείας με τις  γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτεί σήμερα η κοινωνία, θεωρούνται βασικά, εάν πραγματικά επιδιώκουμε την ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










161