Μήνυμα του υπ Παιδείας για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους


Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους των κατεχομένων υπήρξε μια αποσχιστική ενέργεια, που στόχευε στη δημιουργία νέων τετελεσμένων στο νησί μας, με βασικό στόχο την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος δεν έχει ίσαμε σήμερα αναγνωριστεί από καμιά άλλη χώρα, εκτός από την Τουρκία, και αποτελεί μια προκλητική παραφωνία στη σύγχρονη διεθνή πολιτική ζωή.

Καταδικάζοντας σήμερα την ανακήρυξη του ψευδοκράτους καταδικάζουμε ταυτόχρονα την εισβολή, την κατοχή και όλα τα δεινά που επέφεραν στην πατρίδα μας. Μέσα από τις αντικατοχικές εκδηλώσεις των φοιτητών και των μαθητών ολόκληρος ο κυπριακός λαός υψώνει φωνή καταδίκης του φασιστικού πραξικοπήματος, της τουρκικής εισβολής και κατοχής, του εθνικού ξεκαθαρίσματος, του εποικισμού, της καταστροφής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του σφετερισμού των περιουσιών των προσφύγων, της διαιώνισης του δράματος των αγνοουμένων και της στέρησης βασικών δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων μας και καλεί τη διεθνή κοινότητα να συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες που γίνονται για να φτάσουμε σε συμφωνημένη λύση.


Αγαπητές και αγαπητοί μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές, εκπαιδευτικοί

Οι καιροί είναι δύσκολοι και πολλές είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος μας. Η σημερινή μέρα μας βρίσκει αντιμέτωπους με τη συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα και αδιαλλαξία. Έχουμε μπροστά μας οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ένα σύνθετο και ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον. Ειδικά, σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, η εκπαίδευσή μας παραμένει πάντοτε εναρμονισμένη με τους στόχους και τις επιδιώξεις της πατρίδας μας, στοχεύοντας στην αγωνιστική διαπαιδαγώγηση των νέων για απαλλαγή από την κατοχή.

Το δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο που διαμορφώνουμε στοχεύει στην καλλιέργεια πολιτών που χαρακτηρίζονται από δημοκρατικότητα, αγωνιστικότητα, παρρησία και κοινωνική υπευθυνότητα, και εμφορούνται από τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Πολιτών που αντιλαμβάνονται ότι η σημερινή μέρα δεν αποτελεί μέρα γιορτής, αλλά μέρα διαμαρτυρίας και καταδίκης του ψευδοκράτους και της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής.

 

Αγαπητές και αγαπητοί μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές

Καλώ εσάς, τη νέα γενιά, να γίνετε οι πρωτεργάτες στον τιτάνιο αγώνα για τη δικαίωση της πατρίδας μας. Με όπλα μας τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, το σεβασμό και την ειρήνη, ας πορευτούμε όλοι μαζί, ώστε με ενότητα και σύμπνοια να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και να διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας".

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










184