Μιχ Τσιάρλιστος: Πυροτέχνημα η καταγγελία στο «Μεγα» για αποπομπή μαθητή ξενοδοχειακών, λόγω στολής


Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Μιχάλης Τσιάρλιστος, με γραπτή δήλωσή του αναφέρεται στις «καταγγελίες» κηδεμόνα στον τηλεοπτικό σταθμό «Μέγα» για δήθεν αποπομπή μαθητή από το σχολείο του, λόγω του κόστους της στολής και προθέτει ότι η τοποθέτησή του έχει περιπλέξει και παραπλανήσει το κοινό.

Συνεχίζοντας σημειώνει:

«Είναι εμφανές ότι υπάρχει παραπληροφόρηση και η «καταγγελία – πυροτέχνημα» που ποτέ δεν είχε δημοσιογραφικά εξετασθεί σχηματίζει αδίκως, μια κακή εικόνα για τους εκπαιδευτικούς που καθημερινώς δίνουν τα πάντα για την ευημερία των μαθητών τους.

Οι μαθητές των Τεχνικών Σχολών και ειδικά του Κλάδου των Ξενοδοχειακών πληροφορούνται, πριν ακόμη εγγραφούν στο Κλάδο, για την υποχρεωτική αγορά στολής που για τον συγκεκριμένο μαθητή ήταν ΜΟΝΟ 38 ΕΥΡΩ. Ο συνάδελφος εκπαιδευτικός, ακολουθώντας τους κανόνες υγιεινής που διέπουν τα εργαστήρια, όταν ο μαθητής ήρθε στο εργαστήριο χωρίς στολή, τον παρακάλεσε να μείνει εκεί και να παρακολουθεί το μάθημα χωρίς να έχει ενεργό συμμετοχή. Το συμβάν έγινε αντιληπτό και από τον Βοηθό Διευθυντή, υπεύθυνο του Κλάδου ο οποίος τον συμβούλεψε να παραμείνει στο εργαστήριο για να παρακολουθεί το μάθημα ως υποβάλλουν οι κανονισμοί. 

Δυστυχώς ο μαθητής, παρά τις παραινέσεις και των δύο συναδέλφων, έφυγε από το σχολείο χωρίς να πάρει άδεια από κανένα. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια, που δυστυχώς διαστρεβλώθηκε με αποτέλεσμα να σχηματισθεί μια κακή εικόνα για τους εκπαιδευτικούς.  Το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί με την βοήθεια των Συνδέσμων Γονέων μεριμνούν για την προμήθεια των στολών για τους άπορους μαθητές. 

Ελπίζουμε η παρέμβαση μας αυτή να αποκαταστήσει την αλήθεια».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










319