Μοναδική παρουσίαση Yochi Slonim στο ΤΕΠΑΚ


Η τοποθέτηση μιας επιχειρηματικής ιδέας και η επικοινωνία της προς τους υποψήφιους επενδυτές και πελάτες ήταν στο επίκεντρο της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας παρουσίασης του διεθνούς φήμης Ισραηλινού επιχειρηματία Yochi Slonim στο Τεχνολογικό πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Ενώπιων ενός κατάμεστου αμφιθεάτρου, με ακροατήριο αποτελούμενο από στελέχη εταιριών, ακαδημαϊκούς και φοιτητές, ο κ. Slonim ανέπτυξε το θέμα «Startup 1-2-3. From an idea to a successful startup” παρουσιάζοντας δημιουργικούς και αποτελεσματικούς τρόπους μετουσίωσης μιας καλής ιδέας σε μια πετυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα. Αναφερόμενος σε πολλά γνωστά παραδείγματα από όλο τον κόσμο, ο Ισραηλινός ομιλητής κατέδειξε ότι κάθε πετυχημένη ιδέα πρέπει απαραιτήτως να είναι προσδεμένη σε ένα χρήσιμο προϊόν ή υπηρεσία. Υπέδειξε ουσιαστικά ότι η τελική υπηρεσία ή προϊόν που προσφέρεται στους πελάτες πρέπει να πραγματοποιεί την ιδέα, να υλοποιεί την αρχική της υπόσχεση. Παρέθεσε επίσης σειρά παραδειγμάτων προς αποφυγή σε σχέση με την επικοινωνία, όπως οι υπερβολικές ρητορικές αναφορές περί ‘καινοτόμων’ προϊόντων, η χρήση συγκριτικών πινάκων ωφελημάτων και η συνθηματολογία. Όπως σημείωσε εμφαντικά ο κ. Slonim, «πρέπει να δημιουργείς πνευματικά και συναισθηματικά ερεθίσματα» σε όποιον απευθύνεσαι προκειμένου να μοιραστεί μαζί σου την ιδέα.     

Η παρουσία του Yochi Slonim στο ΤΕΠΑΚ την Πέμπτη 29 Ιουνίου έγινε κατορθωτή μέσα από κοινή πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου και της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο. Οι δυο πλευρές προγραμματίζουν για το άμεσο μέλλον και άλλες κοινές πρωτοβουλίες οι οποίες θα έχουν εκπαιδευτικό και ερευνητικό χαρακτήρα. Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς ο Πρέσβης του ισραήλ κ. Michael Harari και η Πρύτανης Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε ο επίκουρος καθηγητής Αντώνης Θεοχάρους.

O Yochi Slonim είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της FFWD.me και ένας διεθνούς κύρους επιχειρηματίας με 25 χρόνια επιτυχημένη παρουσία στο ξεκίνημα νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και την μετεξέλιξη τους σε μεγάλους εταιρικούς ομίλους. Μεταξύ πολλών άλλων ο κ. Slonim ίδρυσε και διεύθυνε την Identify Software Ltd και την Mercury Interactive Corp, ενώ διετέλεσε ανώτατο στέλεχος στις Tecnomatix Technologies Ltd και NextNine Ltd. Σπούδασε Πληροφορική και Μαθηματικά στο Hebrew University of Jerusalem.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










142