Ναι κύριε Σ.Ι Η ΕΔΟΝ είναι το πιο δυναμικό κομμάτι της Κυπριακής Νεολαίας!


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΣΗ*  

Δεν είναι πως δεν το περιμέναμε. Ήμασταν μάλλον σίγουροι ότι κάποιοι (ο θεός να τους κάνει αντικειμενικούς) δημοσιογράφοι θα έβγαζαν την χολή και το μένος τους απέναντι στο Λαϊκό Κίνημα της Κύπρου. Τους είδαμε και τους μάθαμε τα τελευταία 5 χρόνια. 

Μπαίνω στον κόπο να απαντήσω  στο σχόλιο του δημοσιογράφου (Σ.Ι) στην εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 με τίτλο « Βρε, καλώς τα ΕΔΟΝόπουλα». Και λέω μπαίνω στον κόπο, γιατί για την ΕΔΟΝ κύριε Σ.Ι κάτι τέτοιες ώρες αυτό που προέχει είναι το καλό του τόπου και του λαού μας και καμιά Δημόσια αντιπαράθεση με κανέναν. Σε αντίθεση ασφαλώς με εσάς και τους όμοιους σας. 

Το ειρωνικό σας ύφος κύριε Σ.Ι στο συγκεκριμένο σχόλιο με αναγκάζει να εξάγω ένα συμπέρασμα. Ότι δεν κάνετε καλά την δουλειά σας. Τα όσα γράφετε και υπονοείτε για την ΕΔΟΝ στο σχόλιο σας , ότι δηλαδή την τελευταία 5ετία  η ΕΔΟΝ απουσίαζε από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις είναι αναλήθειες. Η ΕΔΟΝ είναι πολιτική οργάνωση νεολαίας και όπως την χαρακτηρίζεται εσείς (ειρωνικά βέβαια), είναι το πιο δυναμικό κομμάτι της νεολαίας! Η ΕΔΟΝ έχει θέσεις και όπως προανέφερα και πιο πάνω αν μπαίνατε στον κόπο να κάνετε την δουλειά σας σωστά θα τις γνωρίζατε. Θέσεις ενάντια στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προωθεί η Ε.Ε. Η ΕΔΟΝ διαχρονικά αλλά ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση της Παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στέκεται αλληλέγγυα στους λαούς ολόκληρης της Ευρώπης.

Αν μπαίνατε στον κόπο να επισκεφθείτε και να προβάλετε το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ κύριε Σ.Ι και εσύ ο ίδιος αλλά και το μέσο το οποίο εργάζεσαι, θα βλέπατε τα θεματικά κέντρα με τα οποία κάθε χρόνο προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους χιλιάδες νέους που συρρέουν την αλήθεια, για το ποιος πραγματικά ευθύνεται για την οικονομική εξαθλίωση των λαών της Ευρώπης. Κάτι που εσείς συνειδητά προσπαθείτε να αποκρύψετε.

Τέλος κύριε Σ.Ι και λυπάμαι που το λέω αν κάνατε σωστά και αντικειμενικά την δουλειά σας θα έπρεπε την προηγούμενη πενταετία να ήσασταν μαζί μας στους δρόμους στους δεκάδες αγώνες που δώσαμε. Έξω από το σπίτι της Ευρώπης , έξω από την Βουλή, έξω ακόμα από το Προεδρικό όταν κινητοποιήσαμε εκατοντάδες νέους για να διεκδικήσουμε αναβάθμιση του τρόπου που δίνεται η φοιτητική χορηγία. Θα ήσασταν μαζί μας στις πορείες καταδίκης του ψευδοκράτους, του πραξικοπήματος, της εισβολής. Θα ήσασταν μαζί μας στου δρόμους για να διεκδικείς ή τουλάχιστον αν προβάλεις τους αγώνες μας για την ειρήνη, την ευημερία και την ανάπτυξη. Για έναν κόσμο που δυστυχώς στη δική σου λογική δεν μπορεί να υπάρξει.

Αρκέσου κύριε Σ.Ι στο να βγάζεις χολή για την ΕΔΟΝ. Εμείς τα «ΕΔΟΝόπουλα» θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και για σένα.

Υ.Γ Θα μπορούσα να σου γράψω και εγώ με ψευδώνυμο αλλάεμείς οι χιλιάδες ΕΔΟΝίτες και ΕΔΟΝίτισσεςείμαστε περήφανοι για το ποιόν μας και δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα.

*Μέλος Κ.Σ ΕΔΟΝ

 Για λογους δεοντεολογίας, το paideia-news.com παραθετει στο πιο κάτω έγγραφο, το σχόλιο τιου Σ.Ι. για το οποίο γράφτηκε αυτό το άρθρο. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










119