Νέα έκδοση του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τραπέζης Κύπρου


Πολύ πριν από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας, ο Nicolas Coldstream ήταν ο μόνος καθηγητής πανεπιστημίου στην Ευρώπη, ο οποίος είχε εισαγάγει στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου τακτικά προπτυχιακά μαθήματα και μεταπτυχιακά σεμινάρια σχετικά με την αρχαιολογία της Κύπρου.

Με το εργαστήρι και τη έκδοση των πεπραγμένων η Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα τιμούν τη μνήμη του καθηγητή Coldstream και τονίζουν την μεγάλη του συνεισφορά στην κατανόηση του σημαντικού ρόλου που κατέχει η Κύπρος στην οικονομική και πολιτιστική ιστορία του κόσμου της Μεσογείου κατά την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου. Στο εργαστήρι συμμετείχαν αποκλειστικά Έλληνες αρχαιολόγοι από την Ελλάδα και την Κύπρο που υπήρξαν φοιτητές του ή φοιτητές των φοιτητών του. Συγκεκριμένα, στην έκδοση παρουσιάζονται εισηγήσεις από τους ακόλουθους: Δέσποινα Πηλείδου, Νότα Κούρου, Αλέξανδρο Μαζαράκη Αινιάν, Αντωνία Λιβιεράτου, Γιώργο Παπασάββα, Αντώνη Κοτσώνα, Γιώργο Βουρογιάννη, Μαρία Ιακώβου, Βασιλική Κασσιανίδου, Άννα Σατράκη, Γιώργο Παπαντωνίου, Άννα Γεωργιάδου, Βίκυ Βλάχου και Μανώλη Μικράκη.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα έχει εντάξει την έκδοση στην σειρά Διαλέξεις Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στην οποία εκδίδονται τα πρακτικά σημαντικών συνεδρίων, και πρωτότυπων μελετών που αφορούν σε πτυχές της κυπριακής αρχαιολογίας.

Το συντονισμό της έκδοσης είχε η Λευκή Μιχαηλίδου και τον σχεδιασμό και την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Άκης Ιωαννίδης. Η εκτύπωση και η βιβλιοδεσία έγιναν από τα τυπογραφεία Καΐλας.

Η έκδοση είναι διαστάσεων 17x24 εκ., αριθμεί 397 σελίδες και περιέχει 100 και πλέον σχέδια και εικόνες. Διατίθεται στην τιμή των €25.00 από το πωλητήριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος, την Αγορά (τηλ. 22 128157),γνωστά βιβλιοπωλεία σε όλη την Κύπρο και στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.boccf.org




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










187