Νέα Κίνηση Καθηγητών: Με πρόστυχο τρόπο, οι εκπρόσωποι του λαού οδηγούν την εκπαίδευση σε διάλυση


Σκληρή επίθεση κατά της Βουλής χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς, εξαπολύει με ανακοίνωσή της, η Νέα Κίνηση Καθηγητών, την οποία κατηγορεί ότι «με ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ακατανόητο και πρόστυχο τρόπο οδηγούν τη δημόσια εκπαίδευση σε διάλυση».

Συνεχίζοντας αναφέρει:  

«Με την απερίσκεπτη και λανθασμένη απόφασή τους να ψηφίσουν παγοποίηση των προαγωγών, τη στιγμή που η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, τα οποία θα παραμείνουν υποστελεχωμένα από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Παράλληλα, δημιουργούν καθηγητές δύο ταχυτήτων, αφού οι μισοί έχουν ήδη πάρει τις προαγωγές τους και θα αναλάβουν καθήκοντα, ενώ οι άλλοι μισοί μένουν σε αναμονή χωρίς να ξέρουν τι θα κάνουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.  Αν αυτό δεν είναι κατάφωρη αδικία σε βάρος των πολιτών αυτού του κράτους από ανθρώπους που ο λαός έταξε να προστατεύουν τα δικαιώματά τους, τότε τι είναι; 

Η προστυχιά των εκπροσώπων του λαού έγκειται στο ότι με την απόφασή τους θα αφήσουν δεκάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, ενώ κατά τα άλλα κόπτονται δήθεν για την πρόοδο του τόπου και ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους άνεργους συμπατριώτες μας.  Και αυτό τη στιγμή που πριν δέκα μέρες οι εκπαιδευτικοί αποδέχθησαν αποκοπή των μισθών τους, που ανέρχεται σε 8 εκατομμύρια, για να μην οδηγηθούν στην ανεργία εκατοντάδες εκπαιδευτικοί.

Οι εκπρόσωποι του λαού στηρίζουν την απόφασή τους, όπως διατείνονται, σε εξοικονόμηση χρημάτων.  Γιατί αφού αυτός είναι ο στόχος τους δεν μας είπαν να αυξηθεί το ποσοστό αποκοπής των μισθών των εκπαιδευτικών και να εξοικονομηθούν περισσότερα χρήματα, παρά τις μερικές χιλιάδες που θα εξοικονομηθούν με την απόφασή τους, ενώ τα προβλήματα και οι αδικίες που θα δημιουργηθούν θα είναι πολύ περισσότερα;

Δυστυχώς, ο στόχος τους είναι άλλος.  Στόχος τους είναι η πλήξουν τους εκπαιδευτικούς και τη δημόσια εκπαίδευση γιατί νομίζουν ότι τώρα βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία.  Τους προειδοποιούμε ότι αυτό δεν θα περάσει και θα μας βρουν αντιμέτωπους.

Καταδικάζουμε τη στάση των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ που ψήφισαν την πρόταση αλλά και του ΑΚΕΛ που τήρησε αποχή.

Ειδικότερη αναφορά θέλουμε να κάνουμε στη στάση του γυρολόγου βουλευτή του ΔΗΣΥ, που από συγκυρία βρέθηκε στη Βουλή για να κερδίσει την εύνοια του νέου Προέδρου του κόμματος του, χωρίς αιδώ, χωρίς να γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα, βγαίνει σε ραδιοσταθμούς και προτείνει με ύφος καίσαρα, ανεδαφικές λύσεις που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν στα σχολεία.

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών στην επόμενη συνεδρία του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα αντίδρασης που επικεντρώνονται στα παρακάτω σημεία:

  • Να κληθούν οι συνάδελφοι να μην αναλάβουν ανάθεση καθηκόντων από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
  • Όλοι οι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια, για να πάρουν το μήνυμα οι κύριοι Βουλευτές ότι δεν είμαστε δεδομένοι για κανένα.
  • Να μελετηθεί το ενδεχόμενο λήψης δικαστικών μέτρων εναντίον της απόφασης.
  • Να ληφθούν άλλα μέτρα αντίδρασης που θα μελετήσει και θα διαμορφώσει το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ.
    Καταλήγοντας, θέλουμε να τονίσουμε ότι μαθήματα πατριωτισμού δεν δεχόμαστε από κανένα και ειδικότερα από ανθρώπους που το μόνο που κάνουν μέσα στη Βουλή είναι να προστατεύουν τους έχοντες και κατέχοντες και το κεφάλαιο.

Οι εκπαιδευτικοί εισέφεραν μέχρι τώρα το 30% του μισθού τους για τη σωτηρία της πατρίδας μας και αν χρειαστεί θα συνεισφέρουν και άλλα.  Κατά συνέπεια, δεν είναι οι εκπαιδευτικοί που προκαλούν την κοινωνία, όπως διατείνεται ο άρτι αναδειχθής σε Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά ο ίδιος και οι συν αυτώ που καλύπτουν όσους διοχέτευσαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ενώ απολύουν εργαζόμενους, γιατί δήθεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν χρήματα να τους πληρώσουν.

Κοινωνική δικαιοσύνη, κύριε Αβέρωφ, δεν είναι όταν κάποιοι χάνουν την εργασία τους, να αποφασίζεις να προσθέτεις στον κατάλογο των ανέργων και άλλους εργαζόμενους.  Κοινωνική δικαιοσύνη είναι να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν και παράλληλα να εφαρμοστούν ολοκληρωμένα μέτρα για επίλυση των προβλημάτων και έξοδο από την κρίση.

Περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα από τους εκπροσώπους του λαού και υλοποίηση των διακηρύξεών τους, ότι η παιδεία θα πρέπει να βγει αλώβητη από την κρίση και όχι με την πρώτη ευκαιρία να την κτυπούν πισώπλατα.  Να ξέρουν ότι με αυτή τη στάση τους θα μας βρουν μπροστά τους.  Ντροπή τους».

 

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


171