ΝΕΔΗΣΥ: Να επεκταθεί η μεταβατική περίοδος, να μη θυματοποιηθούν αυτοί που έφθασαν κοντά σε διορισμό


Η ΝΕΔΗΣΥ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την εξαγγελθείσα πρωτοβουλία και πρόταση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σχετικά με το σύστημα διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση. Σημειώνει επίσης ότι η φιλοσοφία της πρότασης προσομοιάζει πολύ με εκείνη της πρότασης που κατέθεσε η ΝΕΔΗΣΥ εδώ και τέσσερα χρόνια «αλλά δυστυχώς η όλη προσπάθεια προσέκρουε στην γενικότερη ατολμία της προηγούμενης κυβέρνησης».

Συνεχίζοντας η ΝΕΔΗΣΥ παρατηρεί:

«Η διατύπωση μεταβατικής περιόδου τεσσάρων χρόνων χρήζουν συζήτησης εφόσον τα επόμενα χρόνια λόγω των γνωστών οικονομικών μέτρων δεν αναμένονται ουσιαστικά διορισμοί, οπότε ίσως θα έπρεπε να επεκταθεί δύο με τρία χρόνια το μεταβατικό χρονικό διάστημα για να μη θυματοποιηθούν τα άτομα που έφθασαν πολύ κοντά σε διορισμό. Εντούτοις, θα πρέπει να γίνει διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς μέσα σε προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα, ώστε να μπορέσει να υπάρξει αποτέλεσμα και το σύστημα διορισμού να προάγει την αξιοκρατία, την αξιοποίηση των πιο κατάλληλων εκπαιδευτικών.

Ακόμη, η αδικαιολόγητη επιμονή των τεχνοκρατών του Υπουργείου σε μοριοδότηση του έτους απόκτησης πρώτου πτυχίου και όχι στην πρόνοια μοριοδότησης του έτους κατάθεσης πτυχίου στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας θα τορπιλίσει το σύστημα, αφού θα ανοίξει τις πόρτες σε πολλαπλάσιους κοινοτικούς και κυρίως μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι μπορεί να μη βρίσκονται σήμερα καν στους υφιστάμενους καταλόγους και θα τους δοθούν τα 10 μόρια που θα τους αναλογούν από τότε που απέκτησαν το πτυχίο τους και θα είναι επιπλέον αρκετά να καλύψουν τις αδυναμίες τους σχετικά με τα προσόντα τους.
Μέλημά μας θα πρέπει να είναι σ’ όλα τα σημεία να προάγεται η αξιοκρατία και η επιλογή των πιο ικανών. Η ΝΕΔΗΣΥ δηλώνει παρούσα και έτοιμη με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις της να εμπλουτίσει την εν λόγω πρόταση και να διαμορφωθούν επιτέλους οι συνθήκες για μια ποιοτική εκπαίδευση. Το οφείλουμε στη νέα γενιά!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










149