Νέες θέσεις συμβασιούχων θ’ ανακοινώσει αύριο στην ΟΕΛΜΕΚ ο Γ. Δημοσθένους


Για να ακριβολογούμε, ο κ. Δημοσθένους άφησε να νοηθεί ότι στην αυριανή συνάντηση που θα έχει στις 12.30 με τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ θα ανακοινώσει αποφάσεις που θα έχουν σχέση μες διορισμούς συμβασιούχων.
Ο κ.. Δημοσθένους δικαιολόγησε την κατάσταση που δημιουργείται φέτος με τους αδιόριστους λέγοντας ότι είπε: Υπάρχει ένα πρόβλημα με τους αδιόριστους και μια αντικειμενική δυσκολία που δεν ξεπερνιέται και οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν 1300 μαθητές λιγότεροι φέτος σε σχέση με πέρυσι, κάτι που δημιουργεί λιγότερες ανάγκες απασχόλησης και στελέχωσης των σχολείων. Παρόλα αυτά επειδή έχουμε να επιτελέσουμε ένα πολύ σοβαρό έργο και έχουμε ένα μεγάλο στοίχημα όσον αφορά τα νέα αναλυτικά προγράμματα και τα ωρολόγια προγράμματα, η προσπάθεια που γίνεται είναι να στελεχώσουμε με τέτοιο τρόπο τις σχολικές μονάδες και όλους τους τομείς, οι οποίοι εργάζονται για την εφαρμογή των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, για να έχουμε το μέγιστο δυνατό παιδαγωγικό αποτέλεσμα».
Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι κατά το Σαββατοκύριακο εργάστηκε «πυρετωδώς» για να αντιμετωπίσει το ζήτημα της κατάλληλης στελέχωσης των σχολείων της μέσης εκπαίδευσης.
Ερωτηθείς για την καταλληλότητα των σχολικών κτηρίων για την νέα σχολική χρονιά, ο Υπουργός ανέφερε ότι το ζήτημα των σχολικών κτηρίων και των βιβλίων είναι ένα θέμα που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, το έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα γιατί αποτελεί στοίχημα για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθεί και ομάδα άμεσης παρέμβασης η οποία θα παρακολουθεί τα θέματα που τυχόν προκύπτουν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Άντρος Κυπριανού
Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την στήριξη του προς το έργο του Υπουργού Παιδείας, τον οποίο συνεχάρη για τον διορισμό του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία. «Εκφράσαμε την πλήρη μας υποστήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Υπουργός Παιδείας για προώθηση της συγκεκριμένης πολιτικής και τον διαβεβαιώσαμε ότι ως ΑΚΕΛ θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς Υπουργείου Παιδείας προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των πολιτικών που έχουν αποφασιστεί», ανέφερε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










212