Νέο πτυχίο στην «Ευρωπαϊκή Πολιτική και Επικοινωνία» από το Ευρωπαϊκο Πανεπιστήμιο Κύπρου


«Στη σημερινή περίοδο κρίσης και μεγάλης ανασφάλειας είναι επόμενο οι φοιτητές να αναζητούν ισχυρά πτυχία που κυρίως θα τους διασφαλίζουν εξειδίκευση και εργασία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, για ακόμη μια φορά καινοτομεί προσφέροντας ένα μοναδικό για τα κυπριακά δεδομένα πτυχίο, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Πολιτική και Επικοινωνία»(“EuropeanPoliticsandCommunication”)».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου που προσθέτει:

«Το διεπιστημονικό αντικείμενό του το κατατάσσει στα πτυχία του μέλλοντος δίνοντας στους  φοιτητές τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών επαγγελματικής αποκατάστασης, ακολουθώντας τις τάσεις στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Η σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία αναζητά επαγγελματίες άρτια καταρτισμένους σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και επικοινωνίας. Άλλωστε, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει πληθώρα θεσμικών οργάνων που συνεχώς διευρύνονται και τα οποία απαιτούν εξειδίκευση γι’ αυτό και συχνά προκηρύσσει σχετικές θέσεις εργασίας. Παράλληλα, διεθνείς οργανισμοί, μη κυβερνητικοί οργανισμοί, εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, διπλωματικές αποστολές, τοπική αυτοδιοίκηση, μέσα ενημέρωσης, κοινωνικά δίκτυα αλλά και ερευνητικά κέντρα στρέφουν πλέον την προσοχή τους σε αποφοίτους με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και την επικοινωνία. Την ίδια εξειδίκευση απαιτούν δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις(marketing, διαφήμιση κλπ),πολιτικά κόμματα και παρατάξεις και γραφεία δημοσίων σχέσεων για θέσεις εργασίας που αφορούν πολιτικούς αναλυτές και επικοινωνιολόγους.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της κοινωνίας τόσο της κυπριακής όσο και της ευρύτερης ευρωπαϊκής, δημιούργησε το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα που επιτυγχάνει τη διασύνδεση της γνώσης με την εξειδίκευση και τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος, ο πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών και συντονιστής του προγράμματος καθηγητής Χρήστος Κασιμέρης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το νέο πρόγραμμα Ευρωπαϊκή Πολιτική και Επικοινωνία έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στα γνωστικά αντικείμενα που προσφέρει η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εισάγει τους φοιτητές σε δύο αλληλένδετες επιστήμες και τους παρέχει τα απαραίτητα εκείνα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να επιτύχουν στην Ευρώπη του αύριο». Τα μαθήματα για το νέο πτυχίο θα διδάσκουν καθηγητές εγνωσμένου κύρους και αναγνωρισιμότητας».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










162